Poate părea complicat pentru viitorii părinți care așteaptă venirea primului copil să se pregătească pentru marea întâlnire, cu tot ceea ce înseamnă produse de curățenie, igienă și îngrijire adecvate bebelușului. Achiziționarea articolelor realizate pentru pielea sensibilă a micuților este cât se poate de simplă, dacă apelezi la specialiști și cumperi numai produse de calitate. 

Susținerea barierei de protecție a pielii

Pielea este cel mai mare organ al corpului și necesită îngrijire permanentă pentru ca agenții patogeni să nu pătrundă în interiorul corpului și să nu producă infecții.

Pielea bebelușului este cu mult mai delicată decât îți poți imagina, de aceea nou-născutul are nevoie din prima zi de atenție și protecție adecvate.  Vezi aici  produsele de îngrijire esențiale, atât pentru bebelușii fără probleme ale epidermei, cât și pentru cei care au nevoie de un plus de atenție. 

Unii copii se pot naște cu piele mai uscată sau pot moșteni de la unul dintre părinți unele probleme ale stratului protector al corpului. Dacă bebelușul tău are pielea uscată și se irită ușor în zona scutecului, dar și în zona coapselor, pe lateralele corpului, are nevoie de produse speciale pentru îngrijire suplimentară. Cumpărarea acestora din farmaciile fizice sau online este ideală, deoarece ai siguranța calității produselor și eficiență dovedită clinic, plus consiliere de specialitate. 

Prospețime și hidratare optimă

Suplețea și frumusețea pielii încă din primele zile nu reprezintă un moft, ci o necesitate pentru ca bebelușul tău să beneficieze de toate avantajele pentru o dezvoltare fizică armonioasă.

Baia este un ritual zilnic, dar și un moment în care grija, iubirea și protecția se reunesc. Gelurile de spălare pentru bebeluși trebuie să fie asociate cu cremele de hidratare pentru corp. 

O atenție sporită trebuie oferită zonei acoperite de scutec, pielea poate suferi pe fondul umezelii din această regiune, de aceea trebuie mereu curățată, hidratată pentru ameliorarea erupției cutanate și un confort sporit. Ai mai multe variante de produse din care să alegi ceea ce îți ajută copilul să se simtă bine, de la pudre până la creme, loțiuni și unguente de protecție. 

Scutece conform grupei de vârstă

Scutecele de unică folosință utilizate trebuie alese cu prudență pentru a oferi avantaje bebelușului, atât în ceea ce privește protecția împotriva scurgerilor, dar și din punct de vedere al calității materialelor din care sunt confecționate pentru a preveni alergiile și iritațiile.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Măsura potrivită vârstei și greutății copilului, trebuie avută în vedere, alături de capacitatea de absorbție a fiecărei mărci în parte și de respectarea formei anatomice pentru un plus de confort. 

Consult dermatologic

O iritație de scutec poate să nu te conducă la ideea existenței unei afecțiuni a pielii. Dermatitele pot fi uneori ignorate de părinți într-o primă fază. Dacă și tu te-ai confruntat cu probleme ale pielii la un moment dat, există riscul ca și bebelușul tău să aibă unele deficiențe pentru care are nevoie de produse special create pentru a preveni complicațiile de la nivelul pielii.  

Ideal este să mergi la dermatolog cu bebelușul când observi primele erupții pentru a primi consilierea necesară și tratamentul adecvat. Există produse de tratare a problemelor pielii pentru bebeluși și copii pe care aceștia le pot utiliza în siguranță și care asigură necesarul pielii pentru ca iritațiile să nu provoace suferință. 

Suplimente și vitamine

Bebelușii au nevoie de unele suplimente și vitamine pentru o dezvoltare armonioasă, la recomandarea medicului pediatru.

Administrarea corectă pentru toată perioada indicată este importantă pentru a preveni apariția unor deficiențe sau carențe la nivelul organismului fragil al bebelușului și pentru menținerea sănătății pielii. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Acest articol este informativ și nu înlocuiește un diagnostic avizat. Înainte de a folosi produse pentru îngrijirea pielii bebelușului vorbește cu medicul sau citește cu atenție prospectul. Dacă observi unele erupții cutanate, mergi cu cel mic la medic și respectă recomandările specialistului!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si