Incendiile de vegetație s-au extins și în insula Tenerife. Zece elicoptere se chinuie și încearcă să stingă flăcările. Oamenii au fost nevoiți să își abandoneze locuințele, Două autostrăzi au fost închise iar turiștii au fost sfătuiți să acorde mai multă atenție și importanță anunțurilor oficiale pentru a avea timp să se pregătească în caz că va fi necesar.

„În teren, numai în schimbul de dimineaţă sunt deja 150 de pompieri. Rugăm

populaţia să nu meargă în zonele de munte nicăieri în Tenerife”, a declarat președintele Tenerife, Rosa Davila.

Insula Tenerife a fost cuprinsă de incendii. Mii de localnici au fost evacuați. Elicopterele se chinuie să stingă flăcările

Insula Tenerife a fost cuprinsă de incendii. Mii de localnici au fost evacuați. Elicopterele se chinuie să stingă flăcările

[Sursa foto: Canarianweekly.com]

Incendii de vegetație în insula Tenerife

Flăcările devastatoare se apropie de orașul Santa Cruz. Potrivit pompierilor, focul a scăpat de sub control. Două sute de hectare au fost pârjolite, 50 de pompieri se luptă la sol cu flăcările. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În zonă două avioane au fost trimise de pe continent.

„Cele două obiective principale pe parcursul zilei sunt oprirea avansului către zonele locuite și împiedicarea extinderii incendiului dacă va avea loc o schimbare a vântului”, a declarat şeful serviciului silvic, Pedro Martinez.

Franța se luptă cu căldura

Problemele continuă să existe pe continent. Căldura și-a făcut simțită prezența rapid în Franța.

Cinci departamente se află sub alertă de temperaturi extreme. După cele 37 de grade Celsius înregistrare astăzi, meteorologii anunță la finalul săptămânii 40 de grade Celsius. În marile orașe sunt așteptate nopți cu 32 de grade Celsius. În zona de centru a țării au avut loc furtuni cu ploi torențiale și grindină.

În Italia este așteptat al treilea val de căldură al verii. Trei orașe sunt sub cod roșu de caniculă, printre care Florenţa.

La sfârşitul sunt așteptate temperaturi ridicate. În Roma, Florenţa şi Bologna sunt așteptate 40 de grade Celsius, iar în Sardinia temperaturile vor fi mai mari existând posibilitatea să se înregistreze și 45 de grade Celsius în termometre, temperaturi anormal de ridicate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si