Alarma a fost dată în timpul nopții, după ce câţiva dintre clienţii hotelului au anunţat că nu se simt bine, iar din holuri și din camere venea un miros înțepător.

Hotelul a făcut o dezinsecție

Ceea ce ridică suspiciuni este faptul că în urmă cu doar o zi, în hotel s-a făcut o dezinsecție.

Citește și: Caz incredibil în Marea Britanie! Un român a fost amendat pentru că şi-a ajutat fiul după ce i s-a făcut rău

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost anunțat, la ora 01:56, prin SNUAU 112, de existența a 17 persoane posibil intoxicate cu o substanţă necunoscută într-un hotel din Râmnicu Vâlcea”, a transmis ISU Vâlcea.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Mai multe echipaje au intervenit de urgență la locul incidentului. 

Două persoane au ajuns la spital

„Trei dintre acestea prezentau simptome mai grave (tuse, ameţeli, iritaţii oculare şi respiratorii). Au fost evaluate medical 5 persoane dintre care două au fost transportate la UPU Vâlcea (un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 46 de ani). 

În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN s-a identificat în camera centralei o concentraţie de 16 ppm a unei substanțe iritante.

Aceasta provenea probabil din componența insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13.00 în cursul zilei de 22.11.2022 în incinta hotelului.

Citește și: Nou-născut, ucis de o rachetă rusească ce a lovit o maternitate din Zaporojie

Cele două persoane transportate la UPU Vâlcea sunt stabile, conștiente, cu efectele simptomelor inițiale mult diminuate ”, se mai arată în comunicat.

Celelalte persoane afectate au ales să nu meargă la spital.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si