Close sidebar
Close sidebar

Iti tratezi copilul conform sfaturilor primite pe Facebook? Faci o GRESEALA IMENSA! Vezi la ce riscuri de expui daca esti fidela a grupurilor de mamici

Copiii bolnavi, tratati dupa sfaturi primite pe retelele de socializare reprezinta un fenomen grav, care ia amploare.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

In loc sa-si duca pruncii la medic, parintii prefera sa schimbe intre ei medicamente si retete pe grupurile de mamici de pe facebook. Grav este faptul ca multe mame au incredere oarba in sfaturile primite

Mii de mame din intreaga tara isi dau intalnire virtuala pe retelele de socializare.

Citeste si: Se măresc din nou pensiile și salariile? Anunțul făcut AZI de premierul Viorica Dăncilă: "Avem bani pentru asta"

Se sfatuiesc, cel mai des, cum sa isi trateze copiii de diverse afectiuni si isi recomanda una alteia tot felul de medicamente, fara sa aiba cunostinte medicale.

Am facut si noi un experiment si am postat, pe unul dintre grupuri, un mesaj in care ceream mamelor ajutor pentru un copil care pare sa aiba o alergie.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Reactiile n-au intarziat sa apara. O mama ne-a diagnosticat copilul cu scarlatina, alta- ne-a sugerat un tratament.

In mai putin de 30 de minute de la postare, am primit peste 50 de raspunsuri, ba chiar am creat o revolta in randul mamicilor. Unele dintre ele mi-au pus deja diagnostic, in baza unei fotografii pe care am atasat-o, iar altele mi-au prescris si tratament.

Putine au fost cele care m-au indrumat spre medic 16.18

Citeste si: Un bebeluș de 1 an și 7 luni a căzut de la etajul 4 al unui bloc din Sibiu! Ce făcea mama lui în timpul în care fiul ei își dădea ultima suflare?

Pe un alt grup, o mama a postat o poza a copilului ei bolnav si astepta pareri.

Una dintre femei, atotcunoscatoare, s-a oferit sa ii trimita reteta unui alt copil, fara sa cunoasca afectiunea.

"Daca vrei, eu iti trimit o reteta pe care trebuie sa o prepari la farmacie. Noi am primit-o de la pediatra si ne ajuta. Daca e, scrie-mi si iti fac poza la reteta."

Asttfel de practici periculoase au devenit un fenomen in ultimii ani, avertizeaza specialistii.  La Timisoara, de exemplu, sute de copii ajung anual la spital, in stare grava, pentru ca parintii ii trateaza dupa ureche, in loc sa-i duca la medic.

Citeste si: REVOLTĂTOR! Sorin a ajuns SCLAV în Marea Britanie! Credea că viața i se va schimba, dar este UMILIT zilnic de propriul angajator! E teribil ce pățește!

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"Greseli ale oranduitorului de sanatate, Ministerului Sanatatii, facute in defavoarea copiilor, au dus mamele la surse alternative de informare, iar acum acesta a explodat. Accesul la net pe telefon in ultimii ani si grupurile entuziaste de informatii care circula prin grupurile de mame au dus si la situatiile descrise de dumneavoastra, uneori ca fiind grave", spun specialistii.

Exista si parinti care au ramas fideli medicului pediatru si care nu intra in polemicile de pe retelele de socializare.

Specialistii trag un semnal de alarma si ii indeamna pe parinti sa isi duca micutii la medicul pediatru sau sa ceara sfatul medicului de familie atunci cand copiii sunt bolnavi.

Citeste si: Mirela, concurentă într-un show al iubirii, fotografiată în cel mai minuscul costum de baie!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI