Japonia se confruntă cu un al cincilea val de coronavirus după organizarea Jocurilor Olimpice și a evenimentelor paralimpice, iar luna trecută a adoptat o serie de restricții valabile până pe 12 septembrie, care acoperă aproximativ 80% din teritoriul național.

Cu toate acestea, numărul cazurilor severe și presiunea asupra sistemului medical nu s-au redus suficient în Tokyo și în zonele înconjurătoare pentru a permite ridicarea restricțiilor, transmite Reuters.

Citeste si: EMA a descoperit o boală neurologică extrem de rară ca fiind un efect secundar după vaccinarea cu serul AstraZeneca

Restricțiile din Tokyo, prelungite până la 30 septembrie 

Guvernul va prelungi măsurile anti-coronavirus până pe 30 septembrie, inclusiv pentru Osaka, a declarat ministrul economiei Yasutoshi Nishimura după întâlnirea cu un grup consultativ, care a ratificat planul Guvernului.

Restricțiile japoneze din starea de urgență s-au concentrat asupra solicitării restaurantelor să închidă devreme și să se abțină de la servirea alcoolului și i-au îndemnat pe rezidenți să lucreze la distanță cât mai mult posibil și să se abțină de la călătorii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Cel puțin 10 pacienți COVID-19 au murit într-un incendiu, în Macedonia de Nord

"Este prea devreme pentru a lăsa jos garda"

Unele semne de îmbunătățire în întreaga Japonie a determinat guvernul să anunțe că două prefecturi din cele 21 vor trece de la starea de măsuri de urgență la restricții punctuale, în timp ce o serie de alte prefecturi vor elimina toate restricțiile.

"Cred că începem să vedem rezultate, dar este încă prea devreme pentru a lăsa jos garda", a declarat ministrul Sănătății Norihisa Tamura în cadrul ședinței de miercuri.

Planul va fi oficializat în cadrul unei reuniuni a grupului de lucru guvernamental în timpul zilei de joi și va fi anunțat de premierul Yoshihide Suga în cadrul unei conferințe de presă.

Între timp, ziarul Nikkei a informat pe surse că guvernul de la Tokyo intenționează reducerea restricțiilor la intrarea în țară, prin reducerea timpilor de carantină pentru călătorii vaccinați.

Jumătate din populația Japoniei, vaccinată complet

Presa locală a raportat că guvernul ar putea permite restaurantelor să reia programul regulat de lucru și vânzările de alcool, deoarece vaccinarea se apropie de finalizare în octombrie și noiembrie. Autoritățile iau în considerare planuri care ar recompensa firmele care mențin controalele actuale ale infecțiilor, încurajând verificările în magazin ale stării de vaccinare și testare.

Lansarea vaccinului în Japonia a avut loc mai târziu decât în ​​multe alte națiuni, dar aproximativ jumătate din populație a fost deja vaccinată complet.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Numărul noilor infecții zilnice cu coronavirus zilnic s-a ridicat la 1.834, potrivit anunțului făcut miercuri de Ministerul Sănătății. Țara a raportat în jur de 1,6 milioane de cazuri în total și 16.436 de decese, deși rata deceselor a scăzut în ultima perioadă.

Shigeru Omi, consilierul șef al sănătății din Japonia, a declarat miercuri că lupta împotriva pandemiei se mută pentru a se concentra mai mult pe amenințarea noilor variante virale sau pe o posibilă scădere a eficacității vaccinurilor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si