UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că şcoala trebuie să înceapă în 14 septembrie: "Deocamdată, experţii epidemilogii spun că se poate începe anul şcolar"

"Școala trebuie să înceapă"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că anul şcolar trebuie să înceapă în 14 septembrie, lucru pe care-l susţin şi epidemiologii. Şeful statului afirmă că, dacă numărul de cazuri creşte, se va putea apela la măsuri care au mai fost luate, respectiv şcoală onine, sau Săptămâna altfel, care există în programa şcolară.

Preşedntele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă nu crede necesară amânarea începerii anului şcoar, dată fiind creşterea numărului de cazuri în ultimele 2 săptămâni, şi a afirmat că i se pare necesar să înceapă anul şcolar în 14 septembrie.

”Deocamdată, experţii epidemilogii spun că se poate începe anul şcolar şi în 14 septembrie şcoala trebuie să înceapă. Dacă creşte numărul de persoane detectate cu acest virus sau numărul persoanelor internate la terapie intensivă se poate apela la învăţământul online sau săptămâna altfel. Dar sper să nu fie cazul să ajungem acolo”, a declarat şeful statului.

Acesta a afirmat că ”boala nu este previzibilă şi evoluţia e imposibil de prezis”.

”Am sperat acum poate două luni să ajungem cât de curând să avem sub 100 cazuri noi pe zi, dar lucrurile au luat o altă turnură şi din vina unor politicieni şi avem peste o mie cazuri zilnic. Asta e evoluţia epidemiei, trebuie să fim realişit, pregătiţi şi să luăm măsurile cânt avem toate datele.

Căile de urmat sunt indicate de experţi”, a mai spus Iohannis. 

Anul şcolar 2020- 2021 urmează să înceapă în 14 septembrie, autorităţile pregătind ghiduri şi scenarii pentru reluarea activităţii. 

 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine miercuri, la ora 18,00, la Palatul Cotroceni, o conferinţă de presă, potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale. Șeful statului a organizat o conferință similară exact cu o săptămână în urmă, miercuri 26 august, când a răspuns întrebărilor adresate de jurnaliști.

Temele pe care este așteptat să vorbească Klaus Iohannis sunt eșecul moțiunii de cenzură depuse de PSD, noile recorduri negative în bilanțul COVID-19 sau campania electorală pentru alegerile locale din 24 septembrie.

Citeste si: PSD recunoaşte: ”Iohannis şi PNL au majoritatea în Parlament"  

Mesajul lui Klaus Iohannis în ziua moțiunii de cenzură

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, înainte de dezbaterea moţiunii de cenzură, că face un apel către toţi parlamentarii, indiferent de partidul din care provin sau de orientarea politică, să nu devină "complici la un astfel de act iresponsabil"

Citeste si: Patron mort într-un accident cu bicicleta. Era unul dintre cei mai bogați oameni din județul Suceava

Klaus Iohannis  a transmis un mesaj pentru toți parlamentarii  în ziua moțiunii. "În cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, PSD se luptă nu pentru binele şi sănătatea cetăţenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preţ.

Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor îşi urmăreşte unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorinţa de putere şi nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce", spune Iohannis.

Citeste si: „Kim Jong-un s-a dat la tine!” Uluitor ce i-a cerut Trump fostei purtătoare de cuvânt, Sarah Sanders

Iohannis a catalogat această moțiune de cenzură ca "un nou demers toxic, care riscă să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19". Iohannis vorbește și despre lupta cu coronavirusul în care "PSD s-a remarcat doar prin acţiuni de permanentă sabotare a acestui efort naţional".

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, întrebat despre livrarea măştilor pentru persoanele devavorizate, că autorităţile vor face ce scrie în contract. ”Cu siguranţă se vor găsi soluţii”, a afirmat preşedintele.

”Autorităţile vor face ce scrie în contract. Înţeleg că s-a început livrare acestor măşti şi este responsabilitatea firmei să livreze aşa cum s-a angajat, în rest, sunt detalii pe care le pot explica cei care au încheiat contractul”, a declarat Klaus IOhannis, miercuri, într-o conferinţă de presă, întrebat despre livrarea măştilor pentru persoanele defavorizate.

Şeful statului a dat asigurări că se vor găsi soluţii, până la începerea şcolii.
”Cu siguranţă se vor găsi soluţii, şi la Guvern, şi administraţiile locale care au început să procure aceste măşti”, a adăugat Iohannis.

Klaus Iohannis, despre faptul că România este pe primul loc la decesele cauzate de Covid

Şeful statului a afirmat că statisticile pe două săptămâni arată o creştere a îmbolnăvirilor la noi.

”Dacă ne uităm de când a început pandemia, nu stăm cel mai rău”, a mai declarat Iohannis.

Întrebat dacă autorităţile au vreo vină, Iohannis a răsuns: ”Cu vina autorităţilor am mai discutat-o şi ne putem reaminti că nu am stat rău la controlul epidemiei până când PSD a tărăgăat adoptarea legii carantinei. Atuci un număr mare de persoane s-au infectat. S-a indus ideea că această boală nu e periculoasă. Acum plătim preţul pentru asta”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si