Națiunile occidentale au impus sancțiuni drastice în sectoarele financiare și corporative ale Rusiei ca răspuns la invazia Ucrainei.

”Dacă a existat vreo iluzie că ne-am putea baza într-o zi pe partenerii noștri occidentali, această iluzie nu mai există”, a declarat Lavrov în engleză pentru publicația RT, finanțată de statul rus. Rusia va privi spre est, a spus el.

Citeste si: VIDEO| Rușii sărbătoresc „Ziua reunificării Crimeei” și organizează concerte la care participă inclusiv președintele Vladimir Putin

”Ceea ce își doresc americanii este o lume unipolară care să nu fie ca un sat global, ci ca un sat american – sau poate ca într-o cârciumă în care știi că cel mai puternic face legea”, a spus Lavrov, potrivit Reuters.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Care sunt condițiile lui Putin pentru oprirea războiului în Ucraina. A spus totul într-o convorbire telefonică

Invazia Rusiei a ucis mii de oameni și a stârnit temeri de o confruntare mai largă între Rusia și Statele Unite, cele două mari puteri nucleare.

Putin spune că acțiunile Moscovei în Ucraina au fost necesare

”Acum va trebui să ne bazăm doar pe noi înșine și pe aliații noștri care rămân cu noi.

Nu închidem ușa Occidentului – ei o fac”, a declarat Lavrov.

Citeste si: Două persoane au fost ucise și alte șase au fost rănite în urma unui atac asupra unui bloc din Kramatorsk

Putin spune că acțiunile Moscovei în Ucraina au fost necesare deoarece extinderea NATO a amenințat Rusia și că Moscova trebuie să salveze de opresiune oamenii vorbitori de limbă rusă din Ucraina.

Ucraina prezintă invazia ca pe o acaparare de pământ în stil imperial rus.a

Citeste si: Rusia vrea să pună mâna pe toată Europa de Est- avertismentul fostului ministru de Externe de la Moscova

Statele Unite „ar trebui ia măsuri concrete pentru a rezolva problema din Ucraina, mai degrabă decât să alimenteze conflictul şi să îl transfere către alţii” a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, Zhao Lijian.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si