Potrivit publicaţiei, o parte a bucăţii, cea dinspre sud, s-a scufundat pe 24 august. Acest lucru a făcut ca bucata să rămână înclinată, cu partea dinspre nord în sus.

Seismologii italieni, care au verificat situaţia tectonică după cutremurul de la Amatrice, au avertizat că bucata de scoarţă se va îndrepta la un moment dat, ceea ce va duce la un noi seism.

Acest tip de cutremure, când solul are o mişcare descendentă, face ca toate construcţiile din zona afectată să îşi piardă susţinerea şi să se prăbuşească.



La seismele când mişcarea este ascendentă, provocate de regulă când două plăci tectonice se apropie una de cealaltă, pagubele sunt mai mici, afirmă experţii citaţi de La Repubblica.

De asemenea, seismologii au avertizat că replicile cutremurului de miercuri vor continua în următoarele săptămâni, dar, de la o zi la alta, vor fi mai puţine şi mai slabe ca intensitate.

Experţii italieni citaţi de La Repubblica au explicat că orice cutremur puternic destabilizează întregul sistem geologic al unei zone.

Astfel, cutremurul din august, de la Amatrice, a avut loc ca urmare al celui de la L’Aquila, din 2009. Iar seismele de miercuri au avut loc din cauză că cel de la Amatrice a provocat, la rândul său, dezechilibre.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si