On aceste zile, din cauza caniculei, Lacul Herastrau a devenit un adevarat cimitir pentru molustele care rezista mai greu in apele statatoare si la o temperatura de 26-27 de grade Celsius, cat are apa acum.

„In apa calda nu se dizolva suficient oxigen si ele la o temperatura atat de mare au un metabolism accelerat. Mai ales in lacuri sau brate mari, pe unde apa nu se misca si nu se reimprospateaza cu oxigen din cauza ca este o apa statatoare”, explica biologul Andrei Sarkany-Kiss, pentru sursa citata.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Specialistii spun ca nu este nimic de facut pentru prevenirea acestei situatii, dar autoritatile ar trebui sa ia masuri pentru a evita disconfortul celor care se plimba pe aleile parcului.

„Numai strangerea exemplarelor mari, pentru ca acestea intra in putrefactie si degaja un miros extraordinar de neplacut”, precizeaza biologul.

"Sambata 5 august echipa de comisari ai GNM-Comisariatul Bucuresti s-a deplasat din nou organizand si supervizand strangerea scoicilor moarte de catre echipele A.L.P.A.B

si ale Custodelui lacului Herastrau" se arata in comunicatul Garzii de Mediu.

Actiunea de curatare a durat 3 zile, timp in care Comisariatul Bucuresti al GNM a asigurat permanenta in zona prin echipele de comisari prezenti la fata locului.
In cele 3 zile s-au strans aproximativ 4.6 tone de scoici moarte de pe suprafata lacului.
In functie de rezultatele probelor de apa (ce se asteapta sa soseasca saptamana aceasta) se vor lua si alte masuri daca va fi cazul", se arata in comunicatul emis de Garda de Mediu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si