Leguma toxică din mâncare. Specialișii în nutriție ne îndeamnă să mâncăm supe și ciorbe, însă ne trag un semnal de alarmă cu privire la o legumă care este pusă deseori în ciorbă.

Țelina, căci despre ea este vorba, poate avea foarte multe beneficii pentru organism. Aceasta conține multe vitamine și are proprietăți benefice organsimului nostru. Cu toate acestea, dacă mâncarea este reîncălzită, țelina devine cea mai toxică legumă.

Motivul este acela că are în conținut nitrați.

Țelina, leguma toxică din mâncare

Leguma toxică din mâncare. Ce se întâmplă dacă reîncălzești mâncarea care conține această legumă?

Leguma toxică din mâncare. Ce se întâmplă dacă reîncălzești mâncarea care conține această legumă?

În momentul în care reîncălzim ciorba în care am pus și țelină, cantitatea de nitrați se eliberează și crește riscul de boli grave.

Acest lucru se întâmplă dacă o consumăm în cantități mari. Țelina poate să ne cauzeze hipertensiune, intoxicație și disfuncții ale sistemului circulator. Mai mult de atât, poate ataca și glanda tiroidă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Este sau nu toxic spanacul crud?

În consecință, prin adăugarea acestei legume în ciorbe, poate face ca prin numeroasele beneficii pe care le are, să devină, de fapt, toxică.

Țelina devine toxică pe timpul verii

Mai mult de atât, rezulatele neplăcute ale acestei legume rezultă și pe timpul verii. Potrivit specialiștilor, este greșit să consumăm țelină pe timp de vară. Consumul țelinei poate cauza alergii, deoarece conține o substanță numită Bergapten.

Aceasta poate provoca reacții anafilactice.

De asemenea, femeile însărcinate trebuie să evite țelina deoarece reprezintă o sursă bogată de hormoni naturali.

Femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să evite să mănânce țelină în exces. Aceasta are efecte hormonale care pot afecta sarcina sau laptele matern. Nici cei care suferă de afecțiuni renale sau au alergii la legume asemănătoare nu trebuie să mănânce țelină.

Citește și: Suc de spanac reţetă: Beneficii extraordinare pentru sănătate

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si