Adevărul despre legumele congelate din supermarketuri: "Când sunt expuse la lumină..."
Pentru un stil de viață sănătos, nutriționiștii ne îndeamnă să consumăm cât mai multe legume pe zi. Însă, nu putem avea mereu la îndemnână legume proaspete. Cât de bune sunt pentru organism legumele congelate și ce spun nutriționiștii despre acestea?
Author: Alina Raducu luni 10 ianuarie 2022 , 08:38
Evident, legumele și fructele sunt cele mai sănătoase alimente pe care le poți consuma la o masă. Iar dacă fructele conțin un procent ridicat de zahăr, care se poate dovedi periculos, legumele sunt pline de vitamine și minerale care le transformă în cele mai consistente alegeri din punct de vedere nutrițional.
Specialiștii spun că un consum ridicat de legume previne apariția bolilor, prelungește viața și îți dă acea stare de bine și energie pe toată durata zilei.
Însă, ce spun experții despre legumele congelate? Sunt bune sau nu pentru organism?
Alimentele congelate, sănătoase sau nu pentru organism?
Poate că te-ai întrebat până acum cât de sănătoase sunt alimentele congelate, în special în ziua de astăzi, când majoritatea preparatelor sunt „gata de consum.” Dacă produsele fast-food și semipreparatele sunt destul de nocive pentru organism, cele congelate sunt mult mai sănătoase.
Totuși este greu ca fructele, legumele si carnea să iși mențină toți nutrienții după ce au fost congelate, dar tot rămân o soluție bună pentru cei mai ocupați.
Totodată, dacă ai rude la țară și primești astfel de produse sănătoase, te poți considera norocos. Fructele si legumele de acest gen sunt foarte bune pentru diferite mâncăruri și pot rezista cateva luni buni în congelator.
Ce spun nutriționiștii despre legumele congelate? Cum trebuie să fie consumate aceste produse?
Nutriționiști spun că, aceste legume congelate, dar și fructele au un aport mai scăzut de vitamine și nutrienti, dar tot sunt recomandate.
Este important de menționat că, legumele, pe care le achiziționezi din magazin sunt fierte, înainte cu puțin timp de a fi congelate. Astfel, că se vor pierde o parte din nutrienți în acest fel, dar tot este o metodă eficientă de a te bucura de roadele naturii.
Însă, nutritioniștii sunt de părere că, legumele iși păstrează o mare parte a proprietaților și în acest fel, așa că nu trebuie să vă faceți griji. Dar există o condiție: ca acestea sa fie folosite imediat după ce sunt decongelate. Atunci cand sunt expuse la lumina, aceste legume, dar si fructele congelate își pierd mare parte din nutrienți. Este vorba în special de vitamina C, care oricum se pierde rapid.
Există, însă, alimente care nu trebuie păstrate la congelator, precum: cartofii, varza, castraveții sau ridichiile.