Aceasta a fost descoperita in timpul unor lucrari de restaurare la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, potrivit National Geographic. Pana acum, placa a fost acoperita cu marmura.

„Marmura care a acoperit mormantul a fost scoasa si am fost surprinsi sa vedem ce se ascunde dedesubt",  a declarat Fredrik Hiebert, arhelog la national Geographic. „Vor exista numeroase studii, insa vom putea sa vedem lespedea pe care, conform traditiei, a fost asezat trupul Mantuitorului”, a adaugat el.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Traditia cresina sustine ca trupul lui Hristos a fost asezat pe o placa taiata dintr-o pestera de calcar, dupa crucificare. Lespedea a afost inchisa intr-o structura numita Edicula, ce inseamna „casa mica”. Edicula si mormantul sunt restaurate acum de catre cercetatorii de la Universitetea Tehnica din Atena. Lucrarile se vor termina in vara anului 2017.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si