Romania e înăbușită sub temperaturi neobișnuit de ridicate pentru a doua zi de vara. În încercarea de a se feri de razele fierbinți ale soarelui, oamenii și-au luat pălării, evantaie și chiar umbrele. Medicii ne sfatuiesc ca pe aceasta vreme aproape caniculara sa ne hidratam foarte bine și să evităm deplasarea la orele de vârf.

Temperaturile au depășit 37 de grade Celsius

Dupa ploile torențiale temperaturile au ajuns in Capitala la 33 de grade Celsius, însă termometrele au arătat și 10 de grade mai mult în unele zone.

Specialiștii spun că vom avea parte de vreme instabilă în urmatoarea perioadă și ne recomandă să evităm expunerea la soare, mai ales la orele amiezii.

Citeste si: Calendar ortodox 3 iunie 2022: Ce sărbătoare este vineri?

În Capitală termometrele arată 33 de grade Celsius, însă temperaturile resimțite mai ales în centrul orașului depășesc 37 de grade Celsius.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Sărbătoare 1 iunie 2022: Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox?

Indicele de temperatură de umezeală se va apropia de pragul critic azi, 2 iunie, în București. Meteorologii au anunțat că își va face simțită prezența  canicula  între orele 12:00 și 23:00.

Ce ne sfătuiesc specialiștii

Medicii ne sfătuiesc ca pe această vreme aproape caniculară să ne hidratam foarte bine și să evităm deplasarea la orele de vârf.

Citeste si: Înălţarea Domnului 2022: Sărbătoare 2 iunie 2022: Ce semnificaţie are această zi sfântă?

La temperaturile mari se adaugă și umiditatea care depășește pragul critic spun meteorologii. În doar 48 de ore țara noastră a avut parte de fenome meteorologice neobișnuite.

Citeste si: Înălţarea Domnului 2022: Sărbătoare 2 iunie 2022: Ce semnificaţie are această zi sfântă?
Pe de altă parte, specialiștii ne sfătuiesc să purtăm haine cât mai subțiri și deschise la culoare pentru a evita situațiile în care ni s-ar putea face rău pe stradă.

Florinela Georgescu, ANM: „Sunt valori mai ridicate pentru inceputul lunii iunie. În mod normal, media este de 21-27 de grade(...) Temperaturile peste 30 de grade înseamnă o vreme călduroasă pe care o vom avea și în următoarele zile, însă cu mici variații de la o zi la alta.”

Numai că după astfel de episoade vor veni cele de vreme severă, cu tunete, fulgere și furtuni. De altfel, există în vigoare o avertizare cod galben pentru mai multe județe, în care vijeliile și grindina ar putea să facă prăpăd.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si