Femeia de 40 de ani, fost membru al Forțelor de Apărare Irlandeze, a fost găsită vinovat în luna mai, după un proces de nouă săptămâni la Tribunalul Penal Special din Dublin. Acum s-a pronunțat și sentința- 15 luni de detenție.

Citeste si: Rudel Obreja, eliberat din închisoare pentru 3 luni

Judecătorul care a pronunțat verdictul a spus că acuzarea a stabilit dincolo de orice îndoială rezonabilă că femeia a călătorit în Siria „cu ochii deschiși” și a jurat loialitate grupului extremist, condus atunci de Abu Bakr al-Baghdadi.

Citeste si: Atentat terorist în Germania: Ținta ar fi vizat o filială a partidului Die Linke

Instanța cu trei judecători a achitat-o pe Smith de o acuzație separată de finanțare a terorismului, când femeia a trimis 800 de euro (680 de lire sterline) pentru tratament medical pentru un sirian din Turcia.

Cum a ajuns Lisa Smith să lupte în Siria, alături de ISIS

Lisa Smith, din Dundalk, County Louth, a fost membru al forțelor irlandeze de apărare din 2001 până în 2011, când s-a convertit la islam, potrivit Sky News.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Noua metodă de atac cibernetic în România! Puteți rămâne fără banii în doar câteva minute

Femeia a declarat în fața instanței că, după convertirea la islam, s-a simțit discriminată în armata Iralndei deoarece nu i s-a permis să poarte hijab (vălul care acoperă fața).

În octombrie 2015, Lisa Smith a cumpărat un bilet dus și a călătorit de la Dublin în Turcia, unde a trecut granița în Siria, într-o zonă controlată de ISIS.

Judecătorul irlandez a  că scopul călătoriei lui Smith în Siria a fost să-și desăvârșească relația înfloritoare cu Statul Islamic.

lisa smith

Lisa Smith a fost arestată în 2019 pe aeroportul din Dublin și acuzată de mai multe infracțiuni teroriste.

[Sursa foto: Twitter]

Acolo, Lisa Smith s-a căsătorit cu Sajid Aslam, un britanic care a ajuns să facă „un curs de lunetist la sfatul soției sale”.

Lisa Smith a născut o fiică în iunie 2017, înainte de a se întoarce în Irlanda în decembrie 2019, după prăbușirea Statului Islamic.

Ea a fost arestată pe aeroportul din Dublin și acuzată de mai multe infracțiuni teroriste.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si