Orban a declarat că „în viitorul apropiat” slujbele din interiorul bisericilor s-ar putea relua, cu respectarea regulilor de distanțare și participarea unui număr limitat de persoane.

Întrebat, vineri, la Oradea, când vor fi reluate slujbele religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioşilor, premierul a afirmat că este posibil acest lucru "în viitorul apropiat, funcţie de evoluţia epidemiei”.

Citeste si: Orban: Obiectivul nostru clar, limpede exprimat şi angajamentul nostru este...

Citeste si: Biden acuză că Trump încearcă să „fure alegerile” din SUA. Anunță că va fi dat afară din Casa Albă cu armata

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Guvernul a prelungit până la 31 decembrie acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului în cazul în care aceasta expiră în perioada stării de alertă

"Este prevăzută în planul nostru deschiderea bisericilor pentru oficierea de slujbe în interiorul bisericii. Eu sunt un om credincios, cred cu adevărat că este importantă prezenţa omului alături de Dumnezeu, în special în biserică şi indiferent de religia pe care o are fiecare cetăţean, pregătim redeschiderea bisericilor”, a explicat Ludovic Orban.

El a adăugat că se vor putea oficia slujbe în interiorul lăcaşelor de cult, respectând reguli de distanţare fizică. 

"Va depinde în mare măsură de autoreglementarea din partea bisericii privitor la respectarea regulilor. Nu o să vedem jandarmi intrând in interiorul bisericii să stea să verifice, asta e o chestiune de autoreglementare”, a precizat Orban.

El a susţinut că în urma discuţiilor cu reprezentanţii cultelor a constatat că "există clar o atitudine responsabilă” în această privinţă şi că în viitorul apropiat se vor putea relua ceremoniile în interior, cu un număr limitat de persoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si