În prima lună din acest an, Luna Plină cade în data de 25 ianuarie 2024, la exact 29 de zile după ultima Lună Plină din anul trecut. Câteva dintre zodiile care au parte de o perioadă minunată atunci sunt Berbec, Gemeni sau Leu.

Citește și: Luna Nouă în ianuarie 2024: Cum sunt zodiile afectate?

Pe data de 11 ianuarie a avut loc Luna Nouă în Capricorn, iar pe data de 13 ianuarie Mercur a reintrat în Capricorn.

Un alt moment astrologic important al lunii ianuarie 2024 este pe 20 ianuarie când începe zodia Vărsător și planeta Pluto intră în Vărsător.

Înainte de Luna Plină din ianuarie 2024, mai este un detaliu important din punct de vedere astrologic: pe 23 ianuarie Venus intră în Capricorn.

Luna plină din 25 ianuarie 2024 va fi în zodia Leu

În diagrama de mai jos se poate vedea aspectul Lunii pentru fiecare zi a lunii ianuarie 2024.

Sub fiecare fază a Lunii este trecut o valoare în procente care reprezintă procentajul din emisfera lunară iluminată de Soare.

Când procentajul este de 100% înseamnă că e Lună Plină, iar la 0% este Lună nouă. Pe data de 25 ianuarie, Luna Plină va fi în constelația Leu.

Luna Plină în ianuarie 2024:

Luna Plină cade în data de 25 ianuarie 2024

[Sursa foto: Astro-Urseanu.ro]

Luna Plină ianuarie 2024- care este explicația fenomenului astronomic

Din punct de vedere astronomic, Luna, ca satelit al planetei noastre, are o mișcare de rotație în jurul Pământului pe o orbită aproape circulară, cu perioada de 27,3 zile.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aceasta perioadă se numește perioada siderală – perioada în care Luna se întoarce în aceeași poziție, în raport cu stelele.

Din cauza unghiului sub care vedem regiunea selenară iluminată de Soare, vedem cum Luna prezintă diferite faze (faze însemnând procente diferite de iluminare a discului Lunii).

Mulți oameni cred că fazele Lunii sunt datorate umbrei Pământului, dar aceasta este concepție greșită, arată Astro-Urseanu.ro.

Luna Nouă se produce când Luna se interpune între Pământ și Soare, fiind iluminat discul de pe fața nevăzută. Se produce la șapte zile după Ultimul Pătrar.

Luna Plină – când Luna se află la 180° de Soare; vedem atunci tot discul lunar iluminat (când Luna se afla în faza de Lună Plină, răsare când apune Soarele și apune când răsare Soarele). Se produce la șapte zile după Primul Pătrar

Pentru a explica fazele Lunii trebuie să luăm în cosiderare orientarea a trei corpuri cerești: Soarele (singura sursă de lumina), Pământul și Luna.

Luna plină din 25 ianuarie 2024 va fi în zodia Leu

Luna plină din 25 ianuarie 2024 va fi în zodia Leu

Luna Plină din ianuarie 2024- ce zodii vor fi afectate

Lună Plină în Leu care își face simțite efectele din 26 ianuarie aduce dramatism în viața unor zodii și le cere să se concentreze pe proiectele esențiale.

Proiectele creative pot ajunge la un punct de cotitură pentru mulți nativi și unii ar putea simți că au recuperat un sentiment profund de autenticitate.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Luna Plină din ianuarie 2024 este o perioadă în care apare schimbare de perspectivă în obiectivele tale personale. Un indiciu de noroc este în aer și îl poți folosi în avantajul tău.

Berbec. Lună Plină în Leu aduce noi informații despre o conexiune romantică sau un proiect creativ. Este posibil să abordați dinamica puterii ascunse în unele dintre relațiile apropiate. Acesta este un moment puternic pentru a te exprima, poate exista chiar un motiv pentru a sărbători.

Taur. O lună plină în Leu aduce o schimbare majoră în viața ta privată pe 25 ianuarie. S-ar putea să te muți, să renovezi casa sau să experimentezi schimbări în familie. Este un moment bun pentru a te elibera de legăturile din trecut care sunt limitative. Un obiectiv personal sau profesional poate fi realizat acum.

Gemeni. Luna Plină în Leu aduce îți solicită să te exprimi în forma ta autentică și să te concentrezi pe nevoile și dorințele tale personale. Ai putea să călătorești acum sau să îți împărtășiți munca la scară largă. Ei decizii ferme pe 27 ianuarie, când Mercur și Marte, ambele în Capricorn, se întâlnesc în același punct de pe cer.

Rac. Luna Plină în Leu aduce o chestiune financiară la apogeu pe 25 ianuarie. Este posibil să plătești o datorie acum, să faci o achiziție importantă sau să acceptați o mărire de salariu, ori un post mai bine plătit. Relația ta se schimbă, este foarte probabil că această schimbare să fie în bine și te va lăsa să te simți în siguranță.

Leu. Ești personajul principal pe 25 ianuarie, când Luna Plină din Leu preia cerul. Acest lucru poate coincide cu un punct de cotitură în unele dintre relațiile tale importante- romantice, de afaceri, de familie sau platonice. De asemenea, este posibil să realizezi acum un obiectiv la care lucrezi de ceva timp. Această Lună Plină este un moment de transformare pentru tine și tu poți decide cum vrei să apari de acum înainte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si