In aceasta zi de 14 septembrie se considera ca este sfarsitul verii si inceputul toamnei si mereu este marcata de inceputul culesului viilor.

De Inaltarea Sfintei Cruci, potrivit traditiei, se strang ultimele plante de leac, impreuna cu buchetele de flori si busuioc si se duc la biserica pentru a fi puse in jurul crucii si a fi sfintite. Aceste plante se pastreaza asa in casa, la icoane sau in alte locuri ferite pentru vindecarea unor boli, dar si la farmecele de dragoste.

Busuicoul sfintit se pune in vasele de apa ale pasarilor pentru a le feri de boli sau in lautoarea fetelor pentru a nu le cadea parul si chiar la stresinile caselor pentru a le feri pe acestea de spiritele rele.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

In Bucovina se mai fac acte ritualice contra duhurilor rele sau cu scop fertilizator, in timp ce in Banatul Montan se organizeaza un pelerinaj la crucea-monument de pe Muntele Mic.

In Capitala, sarbatoarea de maine va fi praznuita in mod deosebit de catre Parohia "Sfantul Vasile"- Victoria, acolo unde au fost aduse moastele Sfiintei Mucenite Filofteia de la Curtea de Arges.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si