Guvernul urmează să aprobe, în ședința de astăzi, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, aferente Politicii Agricole Comune.

La pachet cu banii europeni, Executivul va da undă verde și fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru perioada de programare 2023- 2027 şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul garantării.

Citește și: Marcel Ciolacu pleacă de urgență în Israel. Premierul se va întâlni cu Benjamin Netanyahu

Ordonanța de urgență va stabili cadrului financiar general pentru gestionarea în lei şi euro a asistenţei financiare nerambursabile alocate României pentru implementarea Politicii Agricole Comune, prin Planul Strategic PAC 2023- 2027.

Fondurile europene pentru fermieri, pe ordinea de zi a ședinței de guvern

Beneficiile estimate prin intrarea în vigoare și aplicarea măsurilor cuprinse în proiectul de act de normativ asigură absorbția și derularea fondurilor europene alocate din FEADR și FEGA facilitând în același timp contractarea, evaluarea, monitorizarea, și verificarea utilizării acestora, precum și accesul la surse de finanțare sustenabile, se spune în Nota de fundamentare a documentului.

Totodată, acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii contribuie la asigurarea capitalului financiar necesar pentru derularea activităților specifice din agricultură de către fermieri.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Fondurile europene pentru fermieri, pe ordinea de zi a ședinței de guvern

Fondurile europene pentru fermieri, pe ordinea de zi a ședinței de guvern

[Sursa foto: Facebook]

Adoptarea prezentului act normativ și publicarea în Monitorul Oficial al României este necesară și urgentă deoarece instituie temeiul pentru elaborarea și aprobarea în cel mai scurt timp a ghidurilor și procedurilor subsecvente.

Potrivit Executivului, aceste ghiduri cuprind informații relevante pentru fermieri și pentru agențiile de plată, referitor la: oportunitățile de accesare a fondurilor europene nerambursabile din cadrul FEADR și FEGA, solicitarea sprijinului financiar, autorizare efectuare plăți, inclusiv avansuri, recuperare sume necuvenite, evitare dublă finanțare, monitorizare și raportare.

Ce a cumpărat Marcel Ciolacu dintr-un magazin fără să depășească bugetul de 100 de lei

Premierul Ciolacu a ieșit la cumpărături în weekend într-un supermarket și a încercat să "cumpere românește" fără a plăti mai mult de 100 de lei.

"Am fost la cumpărături și am luat ce aveam nevoie: salată, castraveți, ceapă și niște cartofi, mere, pateu Ardealul

, salam Săsesc, ulei și zahăr, ouă, iaurt, telemea de oaie și o bere Ursus- produsă la Buzău
... total 93.50 de lei. E drept, am uitat să iau roșii
, dar tot mă încadram în 100 de lei! Voi ce #cumpărațiromânește cu 100 de lei?", a postat premierul pe Facebook.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Premierul Marcel Ciolacu, vizită în Israel?

Premierul Marcel Ciolacu nu a confirmat duminică, 15 octombrie, că va merge săptămâna viitoare în Israel, aşa cum s-a vehiculat pe surse în ultimele zile.

„Cu certitudine, săptămâna viitoare voi avea minimum o deplasare externă. Avem un GtoG împreună cu Guvernul de la Kiev, convenit de mai mult timp, de când a venit primul-ministru Denis Șmîhal în România şi, în funcţie de acest program, o să vedem dacă se impun şi alte deplasări”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o emisiune la Prima News.

Întrebat dacă poate confirma întâlnirea de marţi, din Israel, cu premierul Netanyahu, despre care au apărut informaţii în cursul zilei de duminică, Ciolacu a răspuns: „Nu”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si