Ministrul a spus că au fost sancţionate 300.859 de persoane. Dintre acestea, 2028 sunt cercetate, majoritatea pentru acte de teribilism sau violenţe comise sub influenţa alcoolului, iar poliţia a întocmit 1.673 de dosare penale.

Citeste si: Coronavirus în Italia: 474 de noi decese. Totalul a ajuns la 28.710

”Avem 1.673 de dosare penale. De la debutul epidemiei au fost 308.859 de persoane sancţionate, iar valoarea amenzilor a fost în jur de 600 de milioane de lei.

Cam 120 de milioane de euro”, a precizat ministrul de Interne la  Digi 24.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Un nou focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Suceava

Ministrul Vela a mai afirmat că la sfârşitul lunii mai se va face o analiză şi se va decide exact cum vor fi alocaţi banii. El a reamintit că, dacă au fost plătite în 24 de ore, amenzile au fost reduse la jumătate. De asemenea, a estimat că o proporţie relativ mică din rândul celor amendaţi au contestat amenzile.

Citeste si: Nelu Tătaru: ”Ne aşteptăm la un al doilea val de COVID-19 în octombrie-decembrie”

Pe de altă parte, ministrul de interne a precizat că în cazul înlocuirii stării de urgenţă cu starea de alertă după 15 mai, vor exista în continuare amenzi pentru restricţiile care vor rămâne în vigoare, dar e prematur să indice un ordin de mărime pentru aceste sancţiuni.

Citeste si: Când am putea merge în concediu? Recomandările lui Raed Arafat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si