Johnson își va expune luni intențiile de a adopta toate reglementările pandemice care restricționează libertățile publice în Anglia, ca parte a planului său de „a trăi cu Covid”.

Marea Britanie va renunța la izolarea bolnavilor de COVID

Johnson le va spune, de asemenea, parlamentarilor care se întorc în parlament după pauză din februarie că țara se poate baza pe programul de vaccinare, testare și noi tratamente pentru a menține oamenii în siguranță.

Citeste si: Rafila: „Un nou val pandemic va exista, dar nu să pună probleme sistemului de sănătate şi să afecteze viaţa economică şi socială”

Premierul a spus: „Covid-ul nu va dispărea brusc și trebuie să învățăm să trăim cu acest virus și să continuăm să ne protejăm fără a ne restrânge libertățile. Am construit protecții puternice împotriva acestui virus în ultimii doi ani prin lansarea vaccinurilor, testare, tratamente noi și cea mai bună înțelegere științifică a ceea ce poate face acest virus.”

Mare Britanie începe punerea în aplicare a planului „a trăi cu Covid”

Până la sfârșitul săptămânii, autoritățile locale vor fi obligate să gestioneze focarele cu competențe preexistente de sănătate publică.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Alexandru Rafila: „Peste 95% din totalul secvenţierilor arată că îmbolnăvirile cu COVID-19 sunt cu tulpina Omicron”

Intervențiile farmaceutice vor „continua să fie prima noastră linie de apărare”, programul de vaccinuri rămânând „deschis oricui nu s-a prezentat încă”, a adăugat Downing Street.

Ministrul sănătăţii: Britanicii trebuie să înveţe să trăiască cu COVID-19 ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi

Britanicii trebuie să înveţe să trăiască cu COVID-19 ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi, a afirmat joi ministrul sănătăţii britanic, Sajid Javid, potrivit Agerpres.

Citeste si: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost confirmată pozitivă cu COVID-19

“Trebuie să învăţăm să trăim cu el. Din păcate oamenii mor şi de gripă: într-un an cu gripă virulentă se pot pierde, din păcate, circa 20.000 de vieţi, dar nu închidem toată ţara”, a declarat Javid pentru Sky News.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si