Mai mult chiar, susține medicul Virgil Musta, soluții pentru redeschiderea teraselor există și acestea, n anumte condiții, ar trebui să fie, din nou, la îndemâna publicului care și-ar dori să bea o cafea, un pahar cu bere sau să mănânce.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, veste bună în plină pandemie! Noua schemă de tratament pentru coronavirus funcționează de minune. Ce presupune medicamentația

Citeste si: DECLARAȚII EXCLUSIVE Medicul Virgil Musta, cel care a făcut minuni împotriva coronavirusului, explică ce înseamnă deschiderea școlilor! ”Sunt factori de contaminare”

Citeste si: Tratamentul revoluționar de la Timișoara. „Ne așteptam să avem un rezultat favorabil”

Mai exact, cu terasele rămase închise, Virgil Musta propune niște soluții simple pentru ca oamnii să beneficieze de bucuria reîntâlnirilor la cafenea. ”Eu cred că și acum poate fi safe (sa mergem la restaurant sau terasă, n. red.), depinde de distanța pe care o ținem între noi. Dacă păstrăm această distanță de doi metri și este în aer liber, nu cred că este o problemă. Măcar la o distanță de un metru și jumătate, totuși putem păstra o oarecare distanțare”, spune mediul Virgil Musta.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mai mult, în cazul în care sunt dubii cu privire la distanțarea socială, există și alte soluții. ”În plus, ne putem testa, pentru că foarte multe persoane au deja anticorpi, au făcut deja boala. Și pentru ei este mult mai simplu să meargă și la restaurant, pentru că ei probabil nu mai fac boala, nu se mai contaminează. De aceea, soluția este individuală. Eu aș prefera ca soluția să fie individuală, să fie un cadru general, dar în rest soluțiile să fie individuale”, mai spune Virgil Musta, medicul care a făcut minuni la Timișoara

în lupta împotriva COVID-19, el, de-a lungul timpulu, propunând și niște reguli simple de urmat pentru ca epidemia de coronavirus să nu ia amploare.

 

 

Regula numărul 1: Respectarea indicațiilor autorităților

”Această dată de 15 mai este o dată aproximativă în sensul că în situația în care epidemia evoluează constant bine și intrăm pe o fază descendentă a bolii putem să relaxăm măsurile rigurase de ținere sub control ale acestei pandemii. Dacă nu, vom reevalua, iar important este să fim înțelepți, să nu ne grăbim și să avem răbdare. În primul rând trebuie respectate toate regulile, ale noilor reguli instituite. Pentru că, vedeți, chiar dacă va fi o relaxare, tot vor exista reguli pe care dacă nu le vom respecta, din păcate, va trebui să ne reîntoarcem la reguli mult mai stricte ”, spune medicul Virgil Musta.

Regula numărul 2: Respectarea distanțării sociale

”Consider că este important menținerea în continuare a distanțării sociale. Ceea ce înseamnă că chiar dacă putem participa la anumite activități, să evităm zonele aglomerate, să nu stăm împreună la distanțe mai mici de doi metri, să purtăm masca, pentru că doar așa evităm contaminarea. Probabil că vor mai fi cazuri de persoane contaminate și care vor continua să transmită boala, dar trebuie să evităm asta, și, mai ales, contaminarea persoanelor în vârstă și a celor din grupele de risc”, a precizat doctorul Virgil Musta.

 

Regula numărul 3: Igiena

”Respectarea strictă a regulilor de igienă. Dezobișnuirea de a duce mâna la gură și obișnuirea cu spalatul cât mai des pe mâini. Este foarte important... Igiena personală, a locului unde trăim și a celui în care muncim sunt la fel de importante”, este sfatul medicului Virgil Musta.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

 

Regula numărul 4: Schimbarea stilului de viață

”Un sfat care ar trebui să  ne gândim este schimbarea modului de viață. Ați văzut anumite comportamente ale noastre ne-au făcut să avem anumite probleme, mai ales în această pandemie. Persoanele care nu au avut o alimentație corespunzătoare, persoanele cu obezitate, evoluează sever, majoritatea lor evoluează în forme critice, în terapie intensivă și chiar decedează, chiar dacă sunt tineri. Neapărat trebuie să revizuim și să ne regândim stilul de viață: modul de alimentație, trebuie să facem sport – persoanele care au făcut sport, mișcare, nu mă refer la sport de performanță, mult mai bine depășesc aceste momente față de cei sedentari”, a explicat medicul Virgil Musta.

 

Regula numărul 5: Calmul

”Cel mai important este să ne menținem calmi, să ne menținem responsabili și să avem înțelepciunea să fim atenți în fiecare moment, de acum încolo în evoluția noastră, atât a pandemiei, cât și a vieții noastre legat de sănătate”, a mai spus doctorul Virgil Musta.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si