Pe 20 decembrie 1989, Lorin Fortuna a infiintat in ilegalitate, la Timisoara, Frontul Democratic Roman, devenind apoi chiar presedintele Consiliului Judetean Timis. Dupa scurta perioada in care a activat ca politician, Fortuna a migrat spre lumea ezoterica, intitulandu-se ani multi  "Combatantul Ezoteric Lorin Fortuna Complet si Corect Definit", care considera ca lumea este impartita in mai multe civilizatii virtuale.

Lorin Fortuna
Pe 25 noiembrie anul trecut, insa, Fortuna a murit ca urmare a unor complicatii, medicii diagnosticandu-l cu ulcer perforat.
In amintirea lui, Claudiu Iordache, si el fost lider al revolutionarilor de la Timisoara, ulterior deputat FSN si scriitor, a postat un mesaj emotionant: "A fost liderul Revoluţiei de la Timişoara! Şi este suficient pentru ca istoria românilor să-şi amintească de numele lui! Mă dor cuvintele pe care le scriu! Mă dor amintirile! Mă doare trecutul pe care l-am înfruntat împreună! Mă va durea absenţa lui Lorin Fortuna! Lorin, de ce te-ai grăbit să pleci dintre noi? Te-au gonit din viaţă televiziunile de la Bucureşti, care îţi negau viaţa de luptător pentru libertate? Te-a gonit din viaţă România de astăzi, indiferentă şi parvenită? Te-a gonit din viaţă prezentul decăzut al trecutului tău de glorii apuse? Ţi-ai grăbit moartea din dezgust, asemenea lui Călin Nemeş? Dar nu ai murit şi nu vei muri pentru mine şi pentru camarazii tăi! Respectul şi dragostea noastră te vor urma, gândindu-ne la tine şi la faptele tale! Fratele nostru, aşa a fost să fie! Să pleci printre primii din mijlocul nostru, parcă pentru a ne arăta drumul spre veşnicie! Odată ajuns acolo, în lumea celor drepţi, Dumnezeu să te aibă în grija Sa!", a scris Claudiu Iordache, inca foarte afectat de disparitia camaradului sau. 
Claudiu Iordache

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si