Stoltenberg a vizitat, marți, Estonia, împreună cu premierul britanic Boris Johnson.

Ce mesaj i-a transmis lui Vladimir Putin

"Aliații au impus costuri importante Rusiei prin sancțiunile adoptate și ajutăm Ucraina să se apere. NATO a trimis arme anti-tanc și muniție defensivă în Ucraina și și-a întărit prezența în aer și pe mare, cu sute de avioane și nave care operează din 13 locații diferite și trimitem, de asemenea, mii de soldați spre teritoriul estic al Alianței.

Citeste si: Doi soți, pompieri militari în zona Cernăuți, și-au trimis copiii în siguranță în casa unei angajate a ISU Suceava

Citeste si: Ocupanții ruși ai centralei nucleare de la Cernobîl se confruntă cu radiații severe

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Angajamentul nostru față de Articolul 5 din Tratatul NATO este neclintit. Vom apăra fiecare centimentru din teritoriul Alianței. NATO este o alianță defensivă. Nu căutăm conflict cu  Rusia. Mesajul nostru către președintele Rusiei este 'Opriți războiul, retrageți-vă trupele din Ucraina și angajați-vă în eforturi diplomatice cu bună credință'", a spus el.

Mesajul vine în contextul amenințării nucleare emise de Rusia

Lavrov s-a adresat, marți, prin videoconferință, Conferinței ONU pentru Dezarmare,desfășurată în Elveția. El se află sub sancțiunile blocului comunitar, la fel ca și Vladimir Putin, iar avioanele ruse au interdicție în spațiul aerian european, ca urmare a războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Citeste si: Armata ucraineană anunță că a ucis de la începutul conflictului și până acum peste 5.000 de soldați ruși

Citeste si: Exercițiu militar la Galați. Sute de militari români și americani desfășoară un exercițiu anual

"Este inacceptabil pentru noi ca, în mod contrar prevederilor fundamentale ale Tratatului de neproliferare a armelor nucleare, să existe încă arme nucleare ale Statelor Unite pe teritoriul mai multor țări europene. Practica vicioasă a comunității nucleare persistă prin misiunile cu participarea țărilor non-nucleare ale NATO", a susținut Lavrov.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si