În Europa se regăsesc foarte multe orașe fascinante, cu o istorie bogată a fiecărei regiuni. Românii trebuie să afle de acest oraș, în care se vorbește chiar limba română, deși nu există legături foarte strânse cu această țară. Puțini oameni au auzit de acest oraș, dar este situat într-o țară des vizitată pe timpul verii, datorită peisajelor superbe pe care le oferă.

Atunci când ne gândim la destinații pe care le putem vizita în vacanță, în Europa, concurența este una mare.

În cazul în care românii vor să viziteze un oraș în care să se simtă ca acasă, este recomandat să viziteze Metsovo, în Grecia.

Metsovo, orașul din Europa în care se vorbește limba română

Metsovo, orașul din Europa în care se vorbește limba română

[Sursa foto: Epirus Adventures]

Localnicii au un spirit ospitalier

Acolo, localnicii cunosc limba română și au un spirit ospitalier, asemenea românilor. Totodată, este un loc tradițional, care are o istorie veche, pe care cei care îl vizitează, o pot cunoaște. Deși este o destinație specifică anotimpului rece, se poate vizita și vara. Turiștii merg acolo în cea mai mare parte a timpului pentru a schia, însă pot fi desfășurate și alte activități.

Citește și: VIDEO- Kamena Vourla, o destinație pentru tot anul

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

”Metsovo este cunoscut drept o destinație de iarnă, însă şi vara poți face și o mulțime de activități aici. În afară de cei care adoră să schieze, Metsovo poate fi vizitat și pentru tradiția sa. După cum toată lumea poate vedea, este un sat tradiațional.

Oamenii trăiesc într-un stil tradițional, aici poţi degusta mâncăruri tradiționale, dar şi faimosul vin, originar din Metsovo, poți admira meșteșugurile în lemn, bisericile, drumurile și tot.”

, a declarat un ghid turistic, pentru Antena 3 CNN.

Metsovo, orașul din Europa în care se vorbește limba română

Metsovo, orașul din Europa în care se vorbește limba română

[Sursa foto: Wikipedia]

Metsovo este situat la 20 km față de cel mai mare centru de schi din Grecia

Metsovo oferă foarte multe zone deosebite. În oraș pot fi cazați circa 1.000 turiști, dar poate fi o alternativă pentru pasionații de schi. Acesta se situează la 20 km distanță de cel mai mare centru de schi, din Grecia.

Orașul este recunoscut după numele de orașul vlahilor, fapt care explică vorbirea în limba română. Este situat la 1.200 metri altitudine, în Munții Pindului. Este perfect pentru vacanțe relaxante, departe de aglomerația urbană, potrivit Agromedia.ro

Citește și: VIDEO- 3 locuri „extraterestre” de pe Pământ. Oamenii care le vizitează se simt ca pe o altă planetă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si