Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Avocado, humus și rucola sunt câteva ingrediente din farfuria vegetarienilor

„Alături de mine este Roxana Vrabie cea care ne va prezenta câteva tipuri de mic dejun vegetarian tocmai pentru că lipsa de inspirație își spune de multe ori cuvântul. Ce ne-ai pregătit?”

Roxana Vrabie, manager restaurant: „Am pregătit 4 rețete foarte simple, care sunt gata în 5 minute, toate sunt vegetariene sau vegane.

Ele pot fi făcute în varianta toast deschis și să le mâncăm sau să le putem lua la pachet. Începem cu varianta care conține lactate. Un toast pe pâine integrală cu semințe, feta aerată, roșii cherry, rucola și un ulei aromatizat cu busuioc. Varianta vegană este o combinație pâine integrală cu semințe, humus, avocado și rucola. Aici avem un toast cu avocado simplu, acesta este clasic. O variantă dulce care să înlocuiască un mic dejun clasic este pâinea cu unde arahide, o dulceață din zmeură și semințe de chia.”

Andra Ionescu, reporter Kanal D:   „Cu ce am putea înlocui proteina animală în astfel de mic dejun?”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Roxana Vrabie, manager restaurant: „Toate preparatele conțin un anumit tip de proteină vegetală sau din lactate. De exemplu, în preparatul cu feta avem proteine în semințe, avem proteine în cereale integrale și cea mai bună combinație ar fi cea de pâine cu leguminoase. Mai avem și varianta dulce pentru că și untul de arahide conține proteine, deci acolo avem un aport de proteină.”

Andra Ionescu, reporter Kanal D:  „Cât de sățios este un astfel de mic dejun?”

Roxana Vrabie, manager restaurant: „Toate sunt variante sățioase pentru că avem pâine integrală, avem și fibre la pachet în toate combinațiile, dar contează foarte mult necesarul de calorii pe care îl are fiecare dintre noi. Dacă avem nevoie de un mic dejun de 300-350 de calorii, oricare dintre aceste porții este de ajuns. Dacă avem nevoie de mai mult putem să mărim porția sau să completăm cu un smoothie.” 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si