Consistent și sățios! Așa trebuie să arate micul dejun perfect, care să asigure energia necesară corpului, pentru tot restul zilei. De la proteine și grăsimi, până la fibre și oleaginoase, nicio categorie alimentară nu trebuie exclusă. Secretul, însă, stă în cantități și în combinațiile potrivite.

Citește și: VIDEO- Românii au înlocuit micul dejun cu patiseria. Covrigul proaspăt scos din cuptor îi atrage pe cei grăbiți, dimineața, spre locul de muncă

„Pâine prăjită, în general, integrală cu puțin unt, un nou fiert, brânză de vaci.”

„Ouă, pâine, șuncă, lapte cu cereale și cam atât.”

Specialiștii în nutriție vin cu mici completări la farfuria perfectă a fiecărei dimineți.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Dr. Amalia Arhire, medic primar endocrinolog: „Mai degrabă mâncăm un mic dejun cu proteină și grăsimi bune vs mulți carbohidrați. Asta înseamnă că decât să alegem niște fructe goale sau niște tercii de ovăz mai degrabă mâncăm ceva cu ou și avocado sau pește gras sau chiar un pic de brânză plus legume și o felie de pâine. Dacă vrem să mâncăm fructe e bine să mâncăm și iaurt, și cereale acolo avem fibre ca să ne dea energie.”

„Iaurt, cereale, fructe uneori.”

„De obicei mă duc să alerg după ce mănânc, sau să fac sport.”

O bună parte din români sare peste micul dejun, care este cea mai importantă masă

Din lipsă de timp, mulți dintre noi preferă să mănânce pe fugă diminețile sau să apeleze la produse de patiserie, sățioase, dar nesănătoase.

„Dimineață chiar nu am timp deci în fugă un mic dejun pleacă la serviciu și atât.”

„Nu prea mănânc micul dejun, nu-l iau dimineața, dar în cazul în care e nevoie când călătoresc mănânc iaurt vegan cu cereale.”

Există totuși variante sănătoase, pe care să le consumăm chiar și pe drumul spre serviciu.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dr. Amalia Arhire, medic primar endocrinolog: „Putem să încercăm să mâncăm o lipie cu cremă de brânză și o șuncă de pui mai slabă sau cu pește afumat, apoi dacă mâncăm ovăz să-l facem terci cu ceva nuci și acolo să punem și câteva fructe.”

Orice combinație alimentară trebuie să țină cont de tipul de activitate desfășurată în ziua respectivă. Cu cât efortul de pus este mai mare, cu atât masa poate fi mai copioasă și consistentă caloric. Însă cu cât efortul este mai redus, micul dejun trebuie să fie frugal și mai slab caloric.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si