Despre mierea de albine se spune ca, in vremurile stravechi, era hrana preferata a zeilor din Olimp. Mierea este un aliment pur, concentrat, o adevarata esenţa a luminii solare in stare lichida.

Mierea este un aliment natural, de origine atat animala cat şi vegetala, fiind principalul produs al stupului. Ea este fabricata de albine din nectarul florilor, imbogatit cu substante proprii si prelucrata de acestea pentru a fi apoi depozitata in faguri.

Majoritatea popoarelor au cunoscut proprietatile ei extraordinare şi au folosit-o, atat in scopuri terapeutice, cat şi in scopuri ritualice inca din antichitate; in alimentatie era utilizata in mod exceptional, deoarece era considerata „hrana zeilor”.

Vechii greci considerau mierea un „elixir al tineretii” şi o administrau atletilor care participau la Jocurile Olimpice, iar egiptenii o foloseau in tratamente cosmetice şi ca medicament.

Mierea de albine, elixir al tineretii tenului

Pentru toate tipurile de ten, mierea face adevarate minuni. Aceasta contine un complex important de vitamine, printre care enumeram vitamina A, C, K, D, si complexul de vitamina B, si de asemenea calciu, sodiu, potasiu, fosfor si saruri minerale, astfel ca are proprietati miraculoase cicatrizante, calmante, tonifiante si antioxidante cand vine vorba de ten.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tenul gras care prezinta acnee sau exces de sebum poate fi tratat prin aplicarea unei masti care se lasa pe fata timp de douazeci de minute si este obtinuta din doua linguri de miere, o jumatate de lingurita de scortisoara si o aspirina pisata. Pentru exfolierea tenului cu probleme, poti apela la o mixtura de malai si miere, obtinut dintr-o lingura de miere si una de malai, la care se poate adauga putina apa pentru a se omogeniza mai bine.

Tenul lipsit de stralucire poate fi tratat tot cu ajutorul unui mix dintr-o lingura de miere, una de ulei de masline, una de iaurt si un galbenus de ou amestecate bine pana ce rezulta o pasta ce se aplica pe fata.

Ce afectiuni previne si trateaza mierea de albine?

Sunt foarte multe lucruri de spus despre mierea de albine, dar cel mai important este faptul ca aceasta trateaza si previne afectiuni din cele mai diverse si mai grave, se crede ca ar exista si un tratament miraculos cu miere impotriva cancerului. in primul rand, mierea trateaza si previne aparitia obezitatii, fiind recomandata inlocuirea zaharului din alimentatie cu un zahar natural, mierea.

Diabetul si diabetul juvenil poate fi prevenit cu ajutorul folosirii mierii si a renuntarii la dulciuri. inlocuirea zaharului cu mierea ajuta si la prevenirea aparitiei cariilor dentare si a constipatiei.

Trebuie sa consumati zilnic, o lingurita-doua de miere pe stomacul gol, urmate de un pahar de apa calduta.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Osteoporoza si menopauza prematura, afectiuni ce afecteaza in mare masura femeile, pot fi prevenite printr-un consum regulat de miere. Laringitele, faringitele, racelile, bronsitele si bronsiolitele isi gasesc alinarea in consumul de miere de albine, de preferinta de eucalipt, tei sau conifere, asociata cu propolis si se administreaza o lingurita de miere urmata de zece grame de propolis, de doua ori pe zi, dimineata si seara.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si