Mii de șoferi riscă să rămână fără locuri de parcare, începând cu anul 2023. 

Astfel, începând cu noul an, aceștia ar putea fi obligați să plătească parcare.

Citeste si: Pași spre viitor: Casa care încălzește singură, cu 0 facturi. Cât costă un astfel de apartament

Fără parcare gratuită pentru șoferii care dețin mașini hibrid

Mai mult de 30.000

de șoferi de mașini hibrid din București vor fi nevoiți să își găsească locuri de parcare, în schimbul unor sume de bani. 

Așadar, cei care conduc mașini hibrid mai au la dispoziție foarte puțin timp pentru a se bucur de parcarea gratuită, mai exact, până la finalul anului curent. Regulile ar urma să se schimbe de la 1 ianuarie, iar singurii care vor beneficia de gratuitate la locurile de parcare sunt șoferii care conduc mașini full electric, se specifică la un post cunoscut de televiziune.

Totuși, există și șoferi care dețin 2 tipuri de mașini. Este și cazul unei cetățene, care conduce atât mașină hibrid, cât și electrică.  Aceasta a găsit soluția la problema care i-ar putea speria pe românii care conduc mașini hibrid. Totuși, aceasta anticipează noi schimbări chiar și după regulile ce vor intra în vigoare de la 1 ianuarie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Tariful la taxi va fi minimum 5 lei/km. În ce oraș s-a luat această decizie

„Vom plăti parcarea. Măcar cu una pot avea parcare gratuită. Era de aşteptat şi peste un an bănuiesc că nici cele electrice nu vor mai fi full parcare gratuit", a precizat femeia.

Potrivit Primăriei, scopul acestor noi reguli  ar fi ca șoferii să înceapă să își cumpere exclusiv mașini electrice.

„Din 2022 au 95% reducere la impozit. Drept urmare, fiecare producător se zbate să adauge un mic motoraş ca să declare maşina hibridă", a declaratRadu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Citeste si: Copiii și mașinile mici: mai mult decât un joc sau un hobby

Cât costă o maşină electrică în România

Prețurile mașinilor full electrice sunt în scădere.

Cea mai ieftină maşină electrică poate fi cumpărată după Rabla Plus cu aproximativ 12.000 de euro. O maşină hibrid nu poate fi cumpărată nouă sub 12.000 de euro. Practic, poţi să cumperi o maşină electrică astăzi, mai ieftină decât una hibrid", a explicat Ciprian Cherciu, specialist electromobilitate.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ar urma, de asemenea, mai multe privilegii pentru șoferii de mașini electrice.

„Vrem să includem în regulamentul de parcări şi pentru maşinile electrice la parcările de reşedinţă să obţină prioritate pentru locul de parcare", a adăugat primarul Sectorului 2.

Citeste si: Top 3 Masini Sigure la Mana a Doua sub 10 000 Euro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si