Un alt reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române a murit pe patul de spital, răpus de coronavirus. Starețul Mănăstirii Stânișoara, Laurențiu Popa era internat la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”.

Părintele stareț avea 66 de ani și a fost depistat cu COVID-19 pe data de 27 iulie, însă starea sa s-a agravat. Pe data de 11 august a fost anunțată moartea părintelui Arhimandrit Laurențiu Popa, prin intermediul unui comunicat al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Părintele stareț era originar din Bacău, dar a slujit timp de 36 de ani la Mănăstirea Stânișoara, din județul Vâlcea, unde a restaurat biserica și paraclisul și a introdus curentul electric, potrivit mediafax.

Citeste si: Mascații au luat cu asalt clanurile după uciderea lui Emi Pian. Fratele lui Emi, Ciprian Pian, ridicat

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor IPS Pimen a murit și el tot răpus de coronavirus

Citeste si: Scene dramatice la audieri. Ce s-a întâmplat cu fiul lui Emi Pian

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

”Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul! Dumnezeu să-l odihnească!”, este anunţul postat pe pagina de Facebook a Trinitas Tv, postul de televiziune al Patriarhiei.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen a fost confirmat cu coronavirus în 20 aprilie, când a fost transferat de la Spitalul Judeţean Suceava la Institutul "Matei Balş", cu un elicopter, el având simptome severe de pneumonie.
IPS Pimen a fost stareţ al Mănăstirii Putna, preot duhovnic la mănăstirea Văratec, preot la mănăstirea Durău, muzeograf la mănăs­tirea Putna şi stareţ la Mănăstirea Sfântul loan cel Nou de la Suceava.

La recomandarea Arhiepiscopului şi Mitropo­litului Moldovei, Teoctist Arăpaşu, pe 10 ianuarie 1982 a fost ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei laşilor, cu titlul de Sucevea­nul.  În urma reînfiinţării Arhiepiscopiei Sucevei, în ianuarie 1991, a fost ales Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor şi instalat la Suceava pe 3 martie 1991.

Citeste si: Scenariu negru pentru România: peste 70 de decese pe zi în septembrie, din cauza coronavirusului

El a redeschis mai multe lăcaşuri care fuseseră închise în perioada comunistă, printre care Mănăstirea Voroneţ şi Mănăstirea Humorului.

IPS Pimen a fost preocupat şi de problemele sociale din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, încurajând înfiinţarea a numeroase cămine şi aşezăminte speciale pentru cei nevoiaşi. Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a fost distins cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Mare Cruce de către preşedintele Emil Constantinescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si