Ministrul Apărării Naţionale a transmis sâmbătă un mesaj cu ocazia sărbătorilor pascale, afirmând că gândul său se îndreaptă în primul rând la cei din linia întâi, medici, personal medical şi militari deopotrivă, efortul acestora oferind în fiecare zi speranţă în această perioada de criză provocată de pandemia COVID-19.

"În preajma sărbătorilor pascale mă gândesc în primul rând la cei din linia întâi: medici, personal sanitar şi militari deopotrivă, eroii care se luptă în aceste zile pentru a limita pierderile provocate de cea mai periculoasă molimă din istoria omenirii.

Doar cu implicarea şi dedicarea lor vom câştiga lupta cu acest inamic nevăzut care nu iartă! Ştiu că este greu, dar efortul dumneavoastră ne dă în fiecare zi speranţa că vom reveni la viaţa normală şi vom reuşi să depăşim această perioadă de cumpănă", spune ministrul Apărării, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook a MApN.

Citeste si: Încă şase decese provocate de coronavirus. Bilanţul a ajuns la 417

Nicoale Ciucă reia, cu acest prilej, îndemnul de a sta acasă în Noaptea de Înviere.

ministrul apararii nationale
ministrul apararii nationale

"Pentru mulţi dintre militarii aflaţi la datorie în teatrele de operaţii nu este prima dată când prăznuiesc Sfintele Paşti departe de ţară şi de cei dragi. Nici pentru cele câteva mii de militari şi personal civil din MApN aflaţi, 24 de ore din 24, în misiuni de sprijin al autorităţilor centrale şi locale pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19, departe de familiile şi casele lor, nu este prima sfântă sărbătoare petrecută la datorie.

Este însă pentru prima dată când cei de acasă vor primi vestea Învierii Domnului în casele lor şi nu în Casa Domnului. Dumnezeu este însă(...) pretutindeni unde este iubit şi aşteptat.(...) Este important chiar şi în această perioadă a sfintelor sărbători pascale să stăm acasă.(...) Este important să respectăm normele de distanţare socială. Dacă nu respectăm aceste reguli vom pune în pericol viaţa noastră şi a celor apropiaţi", subliniază ministrul Apărării.

El le dă asigurări militarilor aflaţi în teatrele de operaţii că MApN se va îngriji de orice situaţie semnalată în legătură cu nevoile concrete de ajutor şi sprijin pentru familiile acestora aflate în ţară.

Citeste si: “Stare de speranță”, ediția specială de Paște, în noaptea Învierii, la Kanal D

Ministrul Apărării le-a transmis şi veteranilor de război un mesaj de solidaritate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Vă suntem alături şi ne rugăm pentru sănătatea dumneavoastră. V-aţi făcut datoria faţă de patrie, este rândul nostru să avem grijă de dumneavoastră!", afirmă el.

Nicolae Ciucă a adresat mulţumiri şi militarilor în rezervă pentru comportamentul lor.

"România are nevoie de dumneavoastră, rămâneţi alături de militarii activi, dăruiţi-le din experienţa şi cunoştinţele dumneavoastră", le-a transmis ministrul.

Nu în ultimul rând, ministrul Apărării a îndemnat la un gând pios pentru militarii care au căzut la datorie în teatrele de operaţii sau în misiuni executate pe teritoriul naţional, conform agerpres.ro

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Sacrificiul lor nu va fi uitat niciodată. Totodată, asigur familiile eroilor noştri că vor avea în Armata României un sprijin permanent", mai spune Nicolae Ciucă.

Citeste si: Institutul Clinic Fundeni: Doi pacienti şi o asistentă, diagnosticaţi cu coronavirus

Ministrul îşi încheie mesajul subliniind că "această perioadă de cumpănă ne-a amintit că bucuria vine din lucruri mărunte, liniştea vine din suflet şi lumina vine din inima fiecăruia". "Lumina Sfintei Învieri să pătrundă în sufletul şi în inimile voastre", conchide Ciucă.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si