În cadrul unei emisiuni TV, Sorin Cîmpeanu, a intervenit printr-o discuție telefonică și a încercat să se facă înțeles cu privire la faptul că elevii care au încercat să fraudeze examenul de Bacalaureat for fi sancționați foarte dur.

”O fraudă care o să fie sancţionată la cel mai aspru nivel”

”Este vorba de o fraudă care o să fie sancţionată la cel mai aspru nivel.

Cu siguranţă elevii care nu au înţeles că nu au acces la mijloacele de comunicare în sala de examen o să fie eliminaţi din examen. Sigur că două sesiuni nu o să mai aibă dreptul să participe la acest examen. Se fac verificări atât cât se pot face într-o şcoală. Profesorii au limitări în a face aceste verificări, în contextul în care tehnologia a evoluat, iar dispozitivele sunt foarte mici. Luăm în calcul şi să fie o înţelegere cu supraveghetorii”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie telefonică, miercuri la Digi 24.

Citeste si: Subiecte BAC 2021 Edu.ro la Geografie, Biologie, Anatomie, Informatică, Chimie organică şi anorganică, Fizică, Logică, Psihologie şi Filosofie

Elevii nu vor mai avea dreptul să participe la examen

Ministrul Educaţiei a mai spus că subiectele au apărut pe internet, fiind pozate de elevii din sala de clasă, iar aceşti candidaţi nu vor mai avea dreptul să participe la examenul respectiv. El a precizat

că este vorba de cinci săli de curs din cinci licee din mai multe judeţe, Brăila, Braşov, Gorj şi Dolj.

Elevii vor fi eliminați din examen[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

”Nu vor mai avea dreptul să participe la acest examen. Noi am popularizat cât am putut de mult importanța respectării regulilor de etică pentru a asigura relevanţa examenului de Bacalaureat. Cei care nu au înţeles, vor plăti. Candidaţii vor fi eliminaţi cu siguranţă. Ei sunt deja identificaţi şi vor fi eliminaţi din examen”, a adăugat Cîmpeanu.

Citeste si: Perle de la BAC, sesiunea de toamnă la Limba şi literatura română

Peste 4.700 de candidaţi înscrişi la proba obligatorie a profilului de la cea de-a doua sesiuni a Bacalaureatului au absentat, marţi, 17 august 2021 iar alţi 29 au fost eliminaţi pentru fraudă.

Miercuri, 18 august 2021, a avut loc proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, iar joi este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si