Moș Nicolae 2022. Pentru că în scurt timp Moș Nicolae va lăsa în ghete cadourile mult dorite am pregătit câteva idei care cu siguranță îi vor surprinde pe cei dragi.

Moș Nicolae 2022.

Moș Nicolae 2022: Cinci idei de cadouri inedite

[Sursa foto: PixaBay]

Cadouri inedite de Moș Nicolae

În funcție de vârstă, dar și de pasiuni, poți alege o carte. Cei mici vor adora cărțile cu povești sau cu activități interactive, în schimb ce persoane de alte vârstă pot fi plăcut surprinși de cărți polițiste, romane de dragoste, SF-uri sau cărți de dezvoltare personală.

Jocurile travel- size- sunt ideale pentru cei mici pentru că nu ocupă mult spațiu în cameră, îi atrag imediat și sunt amuzante. Acestea pot fi folosite atât acasă, cât și în vacanțe sau diferite deplasări cu familia. Cei mici își vor pune toată atenția în acest tip de jocuri și sunt ajutați să își dezvolte creativitatea și latura de comunicare.

Puzzle- o idee perfectă pentru cei mici care au răbdare în a pune cap la cap toate piesele pentru a obține imaginea perfectă. Un aspect important este alegerea unui puzzle adecvat persoanei căreia dorești să îl faci cadou.

Citește și: Calendar ortodox 25 noiembrie 2022: Ce sărbătoare este vineri?

Mașină- băieții sunt iubitori de mașini machete. Mai nou a devenit o modă să colecționeze astfel de piese. Poți alege o marcă pe care știi că o adoră, iar tânărul cu siguranță va fi încântat de un cadou pe care nu îl va putea uita niciodată.

Pentru că a venit și rândul fetițelor și al domnișoarelor în aceste cazuri puteți opta pentru păpuși, cele mai noi apărute pe piață fac tot felul de lucruri care le ajută să interacționeze, iar în cazul domnișoarelor o idee bună poate fi reprezentată de accesorii precum ceasuri sau bijuterii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Moș Nicolae 2022.

Moș Nicolae 2022: Cinci idei de cadouri inedite

[Sursa foto: PixaBay]

Când se pun cadourile în ghete de Moș Nicolae?

Pe data de 6 decembrie, moșul își scutură barba gri și începe prima ninsoare. În cazul în care nu ninge, este un semn că Moșul a întinerit și că va urma o iarnă blândă. De Moș Nicolae, copiii își curăță ghetuțele și pantofii, apoi așteaptă cuminți să primească daruri, în dimineața zilei de 6 decembrie.

Copiii care nu au ascultat de părinți, primesc o nuielușă în loc de cadouri. Dacă nuielușa pusă în apă începe să înmugurească, acesta este un semn că Moșul i-a iertat.

Citește și: Calendar ortodox 24 noiembrie 2022: Ce sărbătoare este joi?

Tot în popor se spune că, în nopţile sfinţite de sărbători, când cerurile se deschid şi pentru noi, preţ de o clipă Sfântul Nicolae poate fi văzut stând la dreapta lui Dumnezeu.

De asemenea, în această zi nu se oferă drept cadou obiecte ascuțite, obiecte de culoare neagră, dar nici produse de machiaj sau bijuterii, întrucât acestea ar aduce ghinion posesorului. De asemenea, cei care își sărbătoresc onomastica primesc mesaje de Sf. Nicolae sau urări de la mulți ani. 

Moș Nicolae 2022.

Moș Nicolae 2022: Cinci idei de cadouri inedite

[Sursa foto: PixaBay]

Sfântul Nicolae 2022: tradiții pentru această zi de sărbătoare

În tradiția populară Sfântul Nicolae apare călare pe un cal alb, cu o barbă albă și deasă.

Biserica îl consideră pe Sfântul Nicolae protectorul văduvelor, al copiilor orfani, care aduce noroc și bogăție. Rugăciunile adresate Sfântului Nicolae protejează împotriva bolilor și a necazurilor și sprijină viața credincioșilor care se roagă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În popor, Sfântul Nicolae mai este cunoscut și sub numele de Sân-Nicoară. Se spune că el este cel care păzește soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el pentru a ajunge la tărâmurile de miazănoapte pentru a lăsa lumea în frig și în întuneric.

Citește și: Când este Ignatul 2022? Tradiţii şi obiceiuri

În lumea occidentală Sfântul Nicolae (Saint Nicholas) a devenit Moș Crăciun. În România Moș Nicolae are locul său de cinste, copiii cuminți primesc dulciuri, iar cei obraznici câte o nuielușă.

La sate se obișnuiește ca de Sfântul Nicolae feciorii să se organizeze în cete și să își aleagă gazda unde vor repeta colindele de Crăciun și Anul Nou.

Citește și:  Sf. Nicolae 2022: Pe ce dată pică sărbătoarea și ce trebuie să faci în această zi?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si