Close sidebar
Close sidebar

Mugur Isarescu la conferinta de prezentare a Raportului BNR pe anul trecut: "Nici macar nu ne-a trecut prin cap sa jucam aurul la pacanele"

Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a fost luat parte la prezentarea Raportului BNR pe anul trecut si a facut cateva declaratii cu privire la rezerva Romaniei.

L. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

In Raportul BNR pentru anul 2017, intr-un capitol special, a fost analizata evolutia rezervei de aur a Romaniei din perioada 1989- 2000, dar si pana in 2017. In Raport se arata ca rezerva a crescut cu 30 de tone pana in anul 2000, iar in prezent, Romania are 307,3 tone de aur.

"Aurul din rezerva Romaniei este pastrat in Banca Angliei, un custode solid din toate punctele de vedere. Plasarea in arbitraj sau in diverse operatiuni pe pietele internationale prezinta riscuri, avand in vedere evolutiile globale, astfel ca am considerat ca nu este oportun sa efectuam astfel de plasamente. Deci nu am facut si nici macar nu ne-a trecut prin cap sa jucam aurul la pacanele, cum a spus recent un... personaj”, a declarat Mugur Isarescu, la conferinta de prezentare a Raportului BNR pe anul 2017.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

"Daca mai punem la socoteala si aurul depus in alta parte cu documentele de rigoare, dar inca nerecunoscut, avem imaginea unei rezerve solide”, a mai spus guvernatorul BNR, referindu-se fara sa nominalizeze, la tezaurul romanesc din Rusia.

sursa: realitatea.net

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI