Mugur Isarescu este cel mai longeviv conducator al unei institutii din Romania, aflandu-se in fruntea Bancii Nationale din septembrie 1990, adica de aproape 27 de ani. Originar din Dragasani, Isarescu a studiat Facultatea de Comert Exterior din cadrul ASE Bucuresti, pe care a absolvit-o in 1971. In perioada studentiei, Isarescu purta parul lung, motiv pentru care a atras atentia Militiei.

„In studentie eram destul de rebel, aveam plete.

Odata am fost saltat de pe bulevard de Militie. Mergeam la cinematograf si am fost impins de niste militieni civili intr-un gang. Mi-au cerut buletinul si mi-au zis sa-i urmez. M-au urcat intr-o duba in care mai erau cativa pletosi si m-au dus la sectie”, a marturisit Isarescu intr-o emisiune tv.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Convoaie militare în mai multe zone din Moldova și Transilvania. Ce se întâmplă- wowbiz.ro

Ulterior, Isarescu a devenit un tanar model. Dupa ce a terminat facultatea, a ajuns cercetator la Institutul de Economie Mondiala, unde a activat pana in 1989.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si