Adio, mumia lui Lenin? Majoritatea rușilor sunt de acord că acum, la un secol după moartea sa, este timpul ca Lenin să își ia rămas bun de la mormântul său public din Piața Roșie, potrivit DPA.

Citește și: VIDEO- Prăbușire controversată la granița Ucrainei. Armata rusă: "Regimul de la Kiev a comis un act terorist"

Trupul îmbălsămat al liderului revoluționar rus Vladimir Ilici Ulianov, mai cunoscut sub numele de Vladimir Lenin, zace îmbrăcat într-un costum fin într-un mausoleu special construit în Piața Roșie din Moscova.

Vladimir Lenin  a murit în 1924, cu exact 100 de ani în urmă. Și chiar și la zeci de ani de la prăbușirea Uniunii Sovietice pe care el a fondat-o, turiștii vin încă să privească întemeietorul unei noi ordini mondiale, în sarcofagul său de cristal slab luminat.

Aglomerație la "mumia" lui Lenin

Mormântul lui Lenin este un loc de pelerinaj și pentru comuniștii ruși, care au depus flori și coroane de flori pentru a comemora centenarul morții sale.

În orice zi a săptămânii, oaspeții vin în număr mare din toată lumea, femei, copii, cupluri și clase întregi de la școală, pentru a vedea templul monumental care este păzit îndeaproape de serviciul armat de pază al Kremlinului.

Toți vor să vadă mumia omului care, la cinci ani după Revoluția Socialistă din octombrie 1917, a fondat primul stat comunist din lume, condus de muncitori și țărani.

"Mumia" lui Lenin, injectată periodic cu o rețetă secretă, ar putea fi înmormântată

Mausoleul lui Lenin din Piața Roșie

Cadavrul îmbălsămat al lui Lenin, expus publicului 

Vizitatorii mausoleului pot vedea capul lui Lenin, fața lui, care are o culoare a pielii asemănătoare cu realitatea, și mâinile lui. Ei își amintesc de o păpușă de la muzeul de ceară.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Cei responsabili pentru conservarea lui Lenin continuă să-i pună corpul într-un amestec special într-o cadă de la Institutul de Cercetare Rusă pentru Plante Medicinale și Aromatice la fiecare doi ani.

Oamenii de știință îi injectează, de asemenea, părți ale corpului cu substanțe conservante, după o rețetă secretă, spun rapoartele presei ruse.

Rețeta lichidului de îmbălsămare, despre care se spune că este incolor, inodor și non-toxic, este secretă.

Cu toate acestea, se știe că formol, potasiul și glicerina au fost folosite atunci când Lenin a fost pentru prima dată îmbălsămat.

Creierul lui Lenin este ținut separat, scrie sursa citată.

"Lenin ar merita să se odihnească în sfârșit"

Lenin a murit în pat, în cămăruța lui dintr-o clădire pe care revoluționarii au transformat-o apoi într-un sanatoriu.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Masca mortuară a lui Lenin se află în spatele geamului, dar totul în cameră rămâne exact ca la momentul morții sale, spune ghidul muzeului.

Toate ceasurile din clădire, care înainte de revoluție era casa unei familii bogate, rămân de asemenea fixate la ora morții, 18:50.

„Lenin poate să fi distrus vechea ordine, dar a apreciat și a păstrat inventarul, picturile și mobilierul ca parte a istoriei”, spune ghidul muzeului de aici.

Întrebat dacă ar fi în favoarea îngroparii lui Lenin în pământ, ghidul spune: „Ar trebui să fie lăsat să se odihnească”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si