NATO isi va spori prezenta in Romania, ca parte a masurilor de reasigurare care sunt luate de catre Alianta Nord-Atlantica in semn de raspuns la actiunile Rusiei din Ucraina, transmite DPA. "tarile noastre se confrunta cu provocari fara precedent privind securitatea", a declarat presei, la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, inaintea unei reuniuni a ministrilor apararii din statele membre.

"Vom lua masuri privind o prezenta corespunzatoare pentru regiunea de sud-est, cu elemente terestre construite in jurul unei brigazi multinationale", a adaugat seful NATO.



Romania s-a oferit sa puna la dispozitie o baza pentru aceasta brigada, care ar avea in jur de 5.000 de militari si care "ar organiza si facilita activitatile NATO in regiune in privinta exercitiilor si a masurilor de asigurare", a spus Stoltenberg. Romania ar urma sa conduca aceasta brigada.

Propunerea Romaniei este discutata, iar detaliile "vor fi decise mai tarziu", a adaugat el.

Premierul roman Dacian Ciolos a cerut in trecut o "prezenta extinsa a NATO" la Marea Neagra. si Bulgaria a facut o solicitare similara, potrivit Reuters.

NATO depune eforturi pentru a-si consolida intreg flancul estic, statele sale membre din regiune simtindu-se amenintate in urma anexarii de catre Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea si a sprijinului Moscovei pentru separatistii din estul Ucrainei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si