Adica prin intermediul telefonului mobil, de pe care putem obtine, mai nou, imprumuturi fara macar sa punem piciorul intr-o sucursala bancara. Ne intoarcem, oare, la perioada creditelor doar cu buletinul?   

Ani buni ne-am speriat de credite, dar... se pare ca le-a venit vremea iar, iar bancile nu doar ca tin pasul, ci si pluseaza.

"De cand aproape orice roman are un telefon mobil inteligent si accesarea contului bancar pare sa devina o joaca de copii.

Si asta se vede in statistici: aproape 13 milioane de tranzactii facute de catre romani intr-un singur an. Evident, trebuia sa vina si randul creditelor pe care sa le luam direct de pe telefonul mobil."

Daniel Llano, manager retail banca:  "Clientii nu trebuie sa mearga in sucursala, pentru a obtine banii. Este valabil pentru orice smartphone, tableta, phablet sau laptop."

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Reprezentantii acestei banci spun ca intreg procesul are loc strict pe dispozitivul mobil si ar trebui sa dureze doar un sfert de ora.

"Clientul introduce venitul, venitul minim este de 1.000 lei. Procesul este valabil doar pentru clientii care au veniturile raportate la ANAF."

Consultam ofertele altor banci si aflam ca imprumuturi pot fi acordate in conditii foarte simple: cel mult 24 de ore, un numar minim de acte necesare si alte facilitati, inlcusiv la dobanzi.

Doua cuvinte-cheie par sa domine aceasta piata a imprumuturilor: "Rapiditate" si ANAF. De cand mai toate bancile au semnat colaborari cu Fiscul, acordarea creditelor pe repede-inainte este sufletul promovarii.
Totusi, nu e chiar totul atat de simplu.

Dr. Ion Radu Zilisteanu, profesor de economie: "Bancile au purces din nou la a acorda astfel de credite, insa in conditii mult mai riguroase."

Adica nu tot ce zboara se mananca.

E de inteles, dupa ce vestitele credite cu buletinul, de acum vreun deceniu, au dus multi romani la sapa de lemn. Primul hop il reprezinta verificarea in Biroul de Credite, iar, apoi, venitul trebuie sa iti permita.
 
Dr. Ion Radu Zilisteanu, profesor de economie: "Chiar daca este foarte facil sa obtii un astfel de credit nu poti sa iei un numar nelimitat de credite pentru ca gradul de acoperire al ratelor de rambursat nu poate sa depaseasca un anumit nivel."

Adica, nivelul maxim de indatorare a fost scazut la aproape 40 la suta pentru o persoana fizica tocmai ca sa nu mai existe probleme la rambursare. Mai este si verificarea completa in listele ANAF.
Poate si de aceea, multi inca sunt circumspecti cand vine vorba de un imprumut bancar.

Cifrele BNR arata, insa, ca volumul creditelor este intr-o continua crestere din 2014 si pana acum.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si