"Este cea mai mare cadere in termeni de procentaj din 2011 incoace. O pierdere de 4,61 la suta!"

In traducere, valoarea actiunilor pe bursa a scazut intr-o singura zi cu 4.000 de miliarde de dolari. Adica pierderi uriase pentru companiile listate la bursa si... implicit, pentru bogatii lumii.

Warren Buffett, de exemplu, al treilea cel mai bogat om din lume, a fost cel mai afectat de scadere! A ramas fara 5,1 miliarde de dolari in conturi, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Si conturile lui Mark Zuckerberg au inregistrat minus 3,6 miliarde de dolari. In total, 114 miliarde dolari pierderi pentru cei mai bogati 500 de oameni din lume intr-o singura zi, pe Wall Street.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

CLAUDIU VRINCEANU, CONSULTANT BUSINESS: Am avut un macel pe bursele americane urmat de reactii inclusiv in Europa. Investitorii se asteapta la o crestere a dobanzilor, ma refer aici la dobanda Bancii Centrale Amwericane. Cu totii ne intrebam de unde vin banii si una dintre surse este inflatia, care inseamna si tiparnita de bani a guvernelor.

Dar... cutremurul de pe bursa americana era unul asteptat, spun specialistii.

MINISTRUL FINANTELOR IN PARLAMENT: "Caderea bursei este ultimul capitol din ce se intampla de o luna de zile in america, au inceptu cu crestere de inflatie, cresteri de dobanda au scazut acum si pietele de capital"

Numai ca efectul a fost unul de bumerang. Odata cazuta bursa de pe Wall Street, toate celelalte piete financiare au inregistrat scaderi masive. Pana si bursa de la Bucuresti a deschis pe rosu, cu o cadere de 3,7%.

"Nu ar trebui sa fim surprinsi daca se va vedea o unda din exterior  si in romania care nu are nevoie de o criza din exterior pt ca are propria criza in interior"

Pentru unii, acest cutremur financiar seamana cu cel din 2007 si il considera inceputul unei noi crize financiare globale.

CLAUDIU VRINCEANU, CONSULTANT BUSINESS: Aceste corectii erau cumva asteptate deoarece au fost cresteri spectaculoase de-a lungul anului trecut si mai ales la inceputul anului.+++Trebuie sa fim optimisti pentru ca fundamentele economice exista si nu e cazul de o noua criza financiara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si