Potrivit programului publicat pe site-ul Senatului, ședința Biroului Permanent al acestui for va avea loc de la ora 10.00. După aceasta va urma ședința Comitetului liderilor grupurilor parlamentare și de lucrări în comisiile permanente.

Surse politice au declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a anunțat Senatul cu privire la o sesiune extraordinară care va avea loc luni, 22 ianuarie, în ceea ce privește declanşarea procedurii legislative de aprobare a ordonanţelor de urgenţă adoptate de Guvern, în vacanţa parlamentară.

Se iau în considerare ordonanţele referitoare la marcajul fiscal comun pentru motorină şi kerosen şi la echivalările de permise privind circulaţia pe drumurile publice.

Citește și: VIDEO- Fermierii vin în Capitală. Programul protestelor din centrul Bucureștiului

Sesiune extraordinară a Senatului luni, de la ora 10:00

”După şedinţa Biroului Permanent al Senatului, proiectele vor intra în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Senatului, prim for sesizat în aceste cazuri”, au spus sursele pentru News.ro.

Cele două ordonanţe sunt incluse pe lista din revendicările protestatarilor.

Guvernul a adoptat, în această săptămână, o serie de acte normative.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Traficul prin Vama Siret a fost reluat, în urma protestelor fermierilor. Numărul TIR-urilor care aşteaptă să intre în România este foarte mare

Printre acestea a fost adoptată o OUG privind amânarea punerii în aplicare a Deciziei (UE) 2022/197 a Comisiei din 17 ianuarie 2022 de stabilire a unui marcaj fiscal comun pentru motorină şi kerosen.

”Actul normativ stabileşte o perioadă de tranziţie până la 1 iunie 2024 în care să poată fi utilizat în continuare marcatorul Solvent Yellow 124 pentru marcarea motorinei, păcurei şi produselor asimilate acesteia din punctul

de vedere al nivelului accizelor. Modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal este necesară având în vedere imposibilitatea conformării, după data de 18 ianuarie 2024, la cerinţele Deciziei Comisiei Europene de stabilire a unui marcaj fiscal comun pentru motorine şi kerosen, prin înlocuirea actualei substanţe folosite pentru marcarea motorinei utilizate şi care beneficiază de scutirea plăţii accizei, respectiv Solvent Yellow 124, cu noul Euromarcator, cu denumirea comercială ACCUTRACE™ PLUS”, a declarat Guvernul.

De asemenea, în ceea ce privește egalitate de tratament, aceeași măsură a fost luată în vedere şi pentru păcură şi produsele energetice asimilate acesteia privind din punctul de vedere al accizelor.

Citește și: Transportatorii au obținut ceea ce-și doreau! ASF a aprobat noile tarife de RCA pentru camioane peste 16 tone

În același timp, Executivul a adoptat o OUG pentru modificarea şi completarea unor acte normative în ceea ce privește domeniul transportului rutier.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Actul normativ clarifică unele aspecte privind efectuarea inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România, atestarea profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, precum şi corelarea unor dispoziţii privind încheierea şi executarea contractului de transport pentru transporturile naţionale”, a mai declarat Guvernul.

Prin implementarea acestor modificări, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia tehnică periodică vehiculele lente și vehiculele a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h.

Citește și: VIDEO- Ministrul Agriculturii vrea prelungirea plafonării adaosului comercial la alimentele de bază, retailerii se opun vehement

”Totodată, se stabileşte efectuarea la 6 luni a inspecţiei tehnice periodice a tuturor autovehiculelor care desfăşoară activitatea de RENT CAR, deci atât autovehiculelor utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât şi autovehiculelor utilizate pentru serviciul de închiriere. Ordonanţa clarifică şi unele dispoziţii care reglementează examinarea persoanelor care intenţionează obţinerea atestării iniţiale pentru conducători auto transport persoane sau transport marfă”, au mai declarat oficialii de la Guvern.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si