În cazul fetiței de trei ani din Iași, care a ajuns în stare gravă la spital, împreună cu sora sa mai mare, după ce au fost spălate pe cap cu o substanță toxică, folosită la animale, situația se complică.

Fetița a intrat în moarte cerebrală

Medicii nu pot spune cu exactitate cât va mai fi ținută conectată la aparate. Aceasta a fost găsită în stop cardio-respirator în momentul în care medicii au ajuns la locuința părinților, potrivit Antena3.ro.  

”Fetița este în continuare cu stare generală extrem de gravă. Este intubată, cu comă gradul IV. Este susținută din punct de vedere hemodinamic, ca funcții respiratorii, fiind intubată.

Prognosticul este în continuare extrem de rezervat. Ea a venit de la început extrem de gravă, fiind găsită în stop cardio-respirator, resuscitată 30 de minute.

Prezența convulsiilor, stopul cardio-respirator, perioada lungă de resucitare sunt factori de prognostic negativi”, a spus Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul Sfânta Maria din Iași.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Caz șocant în Iași, după ce două fetițe au fost spălate pe cap cu o substanță toxică de către mama lor. Medicii au identificat substanța și le-au stabilizat pe cele două fetițe

Cum s-a petrecut tragedia?

Două fetițe în vârstă de trei, respectiv patru ani, dintr-o comună din Iași, s-au intoxicat cu o substanță necunoscută, după ce  au fost spălate pe cap de către mama lor.

Evenimentul a avut loc în comuna ieșeană Lungani. La fața locului a fost trimis elicopterul SMURD. 

”Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Târgu Frumos au fost sesizaţi prin apel 112 de către o femeie cu privire la faptul că şi-a spălat pe cap fetiţele de trei, respectiv patru ani, cu o soluţie care le-ar fi provocat leziuni.

Citește și: VIDEO- Apar noi detalii în cazul fetițelor spălate cu o substanță periculoasă. Una dintre a fost găsită în comă, iar cealaltă în stop cardio-respirator

Cei doi copii au fost preluaţi de ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale. Se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Judeţene Iaşi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si