Acest program inlocuieste in aceste scoli cele doua programe mai vechi, "Cornul si laptele" si "Fructe in scoala". Costul unui astfel de pachet sau de masa calda se ridica la sapte lei pe portie.

Programul este unul pilot si, dupa un an, daca va da roade, e posibil sa fie implementat la nivel national. Din cele 22 de scoli in care va fi aplicat sistemul, 15 sunt din mediul rural si sapte din mediul urban.

Cele din mediul rural sunt din judetele Dambovita, Calarasi, Constanta, Arad, Vaslui, Bistrita-Nasaud, Teleorman, Brasov, Prahova, Caras-Severin, Giurgiu, Hunedoara, Cluj si Tulcea, iar cele din urban sunt din Iasi, Constanta, Cluj, Harghita, Timisoara si Slobozia, precum si din Sectorul 5 al Capitalei.


In suma de 7 lei pe zi pentru fiecare portie este inclus pretul produselor, cheltuielile de transport, distributie si depozitare a acestor produse. Suma alocata va fi actualizata periodic prin hotarare a Guvernului, in functie de evolutia preturilor si a tarifelor, se arata in actul normativ.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si