Cinci persoane au fost arestate pentru sacrificii umane la un templu indian din Guwahati, la aproape patru ani după ce a fost descoperit un trup de femeie fără cap. 

Femeia de 64 de ani a fost decapitată cu o macetă ăn anul 2019

Shanti Shaw, în vârstă de 64 de ani, a fost ucisă și decapitată cu o macetă în 2019, după ce a vizitat templul din Guwahati, un oraș din nord-estul îndepărtat al Indiei.

Poliția nu a făcut niciun progres în acest caz până când cadavrul lui Shaw a fost în cele din urmă identificat în ianuarie, declanșând o anchetă reînnoită care a dat de urma mai multor vinovați, alții fiind încă în libertate.

Cinci persoane au fost arestate pentru sacrificii umane la un templu indian din Guwahati

Cinci persoane au fost arestate pentru sacrificii umane la un templu indian din Guwahati

[Sursa foto: PixaBay]


"Cei cinci au plănuit uciderea femeii", a declarat marți comisarul de poliție din Guwahati, Diganta Barah. "În total, 12 persoane au participat", a mai adăugat acesta. Barah a declarat că presupusul lider, Pradeep Pathak, în vârstă de 52 de ani, a orchestrat crima ca parte a unui ritual religios pentru a marca aniversarea morții fratelui său.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citește și: Un youtuber de 21 de ani a fost împușcat după o farsă care a mers prost. Ce s-a întâmplat

"Se pare că acuzatul a crezut că sacrificiul va liniști sufletul celui decedat", a adăugat el. Pathak și alte patru persoane au fost reținute între 25 martie și 1 aprilie, iar poliția îi caută în continuare pe ceilalți șapte complici.

103 cazuri de sacrificii umane în India între 2014 și 2021

Biroul Național de Evidență a Criminalității din India a înregistrat 103 cazuri de sacrificii umane în țară între 2014 și 2021. Uciderile rituale sunt de obicei efectuate pentru a liniști zeitățile și sunt mai frecvente în zonele tribale și îndepărtate, unde credința în vrăjitorie și ocultism este larg răspândită.
Anul trecut, doi bărbați au fost arestați pentru că ar fi ucis un băiat de șase ani în capitala New Delhi. Vinovații, ambii muncitori în construcții, au declarat poliției că au ucis copilul ca ofrandă adusă zeului hindus Shiva pentru a se îmbogăți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si