"Am nepot care trebuie să fie la grădiniță și părinții sunt dezorientați că nu știu la ce grădiniță vor fi repartizați."

Grădinița trebuia să fie funcțională

Supararea părinților este de înțeles. Grădinița 190, o clădire complet nouă, mobilată și utilată, stă închisă de aproape un an. Le-a fost găsit un spațiu provizoriu, dar este prea departe pentru majoritatea familiilor din cartier.



"Și eu aștept răspuns, și eu am încercat întâi acolo, pentru că e aproape de casă și am venit aici."

Citeste si: Sărbătoare 6 mai 2022: Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox

"Noi am vrut să o ducem aproape de casă, dar a trebuit să facem o mică excursie în fiecare zi până la grădiniță."

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Un medic și alți trei angajați au fost reținuți pentru că ar fi vaccinat fictiv 82 de persoane

Gabriela Ghizel, reporter Kanal D: "De aproximativ 3 ani, de când au început lucrările, copiii învață la parterul acestui bloc din sectorul 4. Grădinița ar fi trebuit deja să funcționeze în această clădire nouă, ridicată de la 0 și pe care primăria sectorului 4 a lăudat-o îndelung.

Aceasta are pistă de alergare, bazin semi-olimpic și ar fi dotată ultra-modern. Totuși și la această oră, are lacătul pe ușă."

Ce spun autoritățile

Primăria sectorului 4 nu ne-a transmis un răspuns oficial, însă verbal ne-a asigurat că, din toamnă, grădinița își va deschide porțile. De ce nu s-a întâmplat până acum?

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul băiatului care provocat incendiul de la blocul din Constanţa. Adolescentul de 15 ani a fost trimis în judecată pentru 4 acuzaţii

Simona Hângu, director adjunct școala 190: "Ni s-a spus de ce, pentru că nu avem toate autorizațiile ISU. Acum i-au construit și o scară de incendiu și 99% că începem în toamnă."

Citeste si: Averea impresionantă a patriarhul Kiril, „băiatul de altar a lui Putin”

Pe 16 mai încep şi înscrierile pentru noul an la grădinițe. În continuare, în Capitală avem în jur de 35.000 de locuri, care se ocupă aproape în totalitate după prima fază de înscrieri. Anul trecut, de exemplu, în a doua fază mai rămăseseră doar 788 de locuri neocupate, în zone slab populate ale orașului.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si