Close sidebar
Close sidebar

O noua lege pentru emiterea buletinelor romanilor: statul ar putea plati pentru emiterea primului act de identitate

Tinerii care vor implini varsta de 14 ani si vor solicita eliberarea primului act de identitate nu vor mai trebui sa plateasca taxele legate de emiterea acestuia, potrivit unui proiect de lege inregistrat de curand la Senat pentru dezbatere.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pripunerea legislative a fost inregistrata pentru dezbatere la Senat si prevede ca plata de catre stat a cheltuielilor pentru emiterea primului act de identitate, noteaza avocatnet.ro.

“Producerea si eliberarea actelor de identitate persoanelor care implinesc varsta de 14 ani si solicita eliberarea actului de identitate(...) sunt subvenţionate de la bugetul statului". Astfel, daca acest proiect se va aplica, tinerii sau parinţii lor nu vor mai fi nevoiţi sa plateasca emiterea primului act de identitate”, se arata in propunerea legislativa.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Toti cei care au implinit 14 ani sunt obligati sa solicite eliberarea unui act de identitate in cel mult 14 zile de la implinirea acestei varste. In ciuda acestui fapt, multi tineri nu fac acest lucru, costul fiind unul dintre motive.

Prin aceasta initiativa se doreste reducerea numarului de persoane care nu detin niciun act de identitate si sprijinirea tinerilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI