Astfel s-a stabilit ca in acest caz este vorba de o sinucidere. Incidentul a avut loc in seara zilei de 15 martie, iar la momentul respectiv a fost catalogat ca un accident si a fost pus pe seama faptului ca adolescenta ar fi vrut sa isi faca un selfie, iar balustrada acoperisului pe care se afla, s-ar fi rupt si din acest motiv fata ar fi cazut in gol mai bine de noua etaje.

Pe contul de Facebook al Denisei sunt mai multe fotografii si mesaje care arata ca adolescenta suferea de depresie.
Prin ordonanta organelor de cercetare penala din cadrul Politiei Municipiului Sibiu – Biroul de Investigatii Criminale s-a inceput urmarirea penala pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa, prev. si ped. de art. 192 alin. 1 C.pen.
S-a procedat la audierea in calitate de martori a minorilor care au insotit-o pe decedata, precum si a celor doua profesoare ce faceau parte din acel grup, acestia relatand ca numita VDs, in seara de 15.03.2017, a urcat impreuna cu acestia pe acoperisul blocului nr. 1 TURN de pe B-dul G-ral Vasile Milea din Sibiu pentru a vedea panorama municipiului Sibiu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

De asemenea s-a mai retinut ca minora VDs a descarcat, pe telefonul sau mobil, jocul intitulat „Balena albastra” si a inceput a-l juca folosind pseudonimul „vovo_666”, avand mai multe postari pe Facebook si Instagram ce indica parcurgerea acestui joc, precum si unele imagini cu trimitere directa la acte de suicid.
Avand in vedere toate aceste aspecte stabilite ulterior, s-a apreciat ca exista date si indicii temeinice ca decesul numitei VDs nu a fost unul accidental, ci un act de suicid determinat de persoane ramase neidentificate pana la acest moment ce ar fi putut recurge la constrangere morala in

acest scop al determinarii sinuciderii, prin intermediul acestui joc „Balena albastra”, in cadrul caruia sarcina finala de indeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere.

Prin ordonanta procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, s-a dispus declinarea dosarului mai sus-mentionat in favoarea Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Brasov in conditiile in care la nivelul acestei unitati de parchet, este inregistrat un dosar penal in care se efectueaza cercetari fata de utilizatori ai jocului respectiv.

Pe parcursul cercetarilor, procurorii au beneficiat de sprijinul lucratorilor de politie din cadrul din cadrul Politiei Municipiului Sibiu – Biroul de Investigatii Criminale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si