Un tribunal din Rusia a condamnat-o joi pe femeia curajoasă din Sankt Petersburg la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, potrivit NBC News.

Citește și: O rusoaică a angajat un asasin pentru a-și ucide fiica

Instanța a găsit-o pe Irina Țibaneva, în vârstă de 60 de ani, vinovată de profanarea locurilor de înmormântare, acțiune "motivată de ura politică".

Citește și: Fotograful român care a fost premiat cu premiul Pulitzer

Avocatul femeii a spus că ea a pledat nevinovată pentru că nu a profanat fizic mormântul și nici nu a căutat publicitate pentru acțiunea ei.

Ce conținea biletul pus pe mormântul părinților lui Putin 

Biletul pe care Irina Țibaneva l-a pus în octombrie 2022 pe mormântul bine păzit al părinților lui Putin avea următorul mesaj:

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Părinți ai unui maniac, luați-l cu voi. El provoacă atât de multe dureri și necazuri. Întreaga lume se roagă pentru moartea lui.

Moarte lui Putin. Ați crescut un ciudat și un ucigaș”.

 Irina Țibaneva

Irina Țibaneva la tribunal

[Sursa foto: Twitter]

De când Putin a trimis trupe în Ucraina în 24 februarie 2022, guvernul de la Moscova a dus o represiune puternică împotriva oricăror acte de dizidență, represiune nemaivăzută din epoca sovietică.

Pensionara, care a fost inițial arestată la domiciliu și i-a fost interzis accesul la internet, nu a mai avut voie să viziteze cimitirul Serafimovskoe din Sankt Petersburg.

Ea nu intenționează să facă apel la verdict. Țibaneva a spus instanței că a scris nota după ce a urmărit știrile despre războiul din Ucraina.

Biletul lăsat pe mormântul părinților lui Putin

Biletul lăsat pe mormântul părinților lui Putin

[Sursa foto: Mirror]

Actor rus, trecut pe lista de teroriști

Într-un alt caz, o agenție guvernamentală rusă l-a adăugat pe actorul Artur Smolyaninov și un fost consultant care a sfătuit biroul președintelui ucrainean pe o listă de „extremiști și teroriști”.

Citește și: VIDEO. O femeie din Rusia a plătit un asasin profesionist ca să-i elimine cei 3 copii

Într-un interviu din ianuarie acordat ediției pentru Europa a ziarului independent rus Novaya Gazeta, Smolyaninov a declarat că, ipotetic, va lua parte la ostilități doar de partea Ucrainei.

Și alți oponenți ai regimului de la Kremlin au trecut prin procese și condamnări în ultimul an, în virtutea unei legi aspre care condamnă criticile aduse "operațiunii speciale" din Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si