Michael Bess, profesor la Universitatea Vanderbilt si autorul cartii „Our Grandchildren Redesigned: Life in a Bioengineered Society” sustine ca in viitor oamenii vor trai mai mult si se vor simti mai tineri. Astfel, la 100 de ani ne vom simti ca la 45, pentru ca tehnologia va permite mintii si trupului sa isi pastreze tineretea.

Suntem pe cale sa ne oferim o putere pentru care nu avem inca intelepciunea pentru a o putea controla,” a spus Michael Bess pentru vox.com

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Tot tehnologia ne va ajuta sa devenim mai inteligenti. Cercetatorul spune ca in viitor vom putea controla tot felul de masini doar cu puterea mintii.

Vor fi si tehnologii genetice. Imi imaginez ca unele vor oferi protectie impotriva cancerului si vor putea fi introduse in ADN-ul nostru in timpul conceperii. Este posibil si sa se poata manevra si modela materialul genetic pentru a obtine oameni perfecti.

Dar faptul ca cineva te poate modela inainte de a te naste poate fi un gand inspaimantator pentru multi. Insa, cum ar fi daca la 21 de ani ai avea posibilitatea sa hotarasti sa modifici anumite componente genetice? Epigenetica ne va oferi uneltele necesare sa ne modificam caracterul, felul in care organismul si creierul functioneaza, in orice punct al vietii noastre, astfel incat vom deveni o lucrare genetica in desfasurare,” povesteste specialistul, potrivit Digi24.

Bess are insa si un motiv de ingrijorare. El crede ca oamenii nu vor avea timp suficient sa se adapteze la schimbarile bruste.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si