Potrivit studiului, "vulnerabilitatea persoanelor cu diabet în timpul unei urgenţe de sănătate publică a devenit evidentă prin riscul de cel puţin două ori mai crescut de a dezvolta forma severă a bolii sau chiar de deces" după contractarea noului coronavirus.

"Persoanele cu un diabet slab controlat, comorbidităţi sau ambele sunt în mod special vulnerabile la COVID-19", boala respiratorie provocată de noul coronavirus, au afirmat medici şi oameni de ştiinţă din mai multe ţări, printre care Australia, China, Africa de Sud şi Statele Unite.

Vorbind la un webinar găzduit de institutul de cercetări Chatham House, cel mai important expert în boli infecţioase din Statele Unite a respins ideea că oamenii ar putea deveni delăsători în urma progresului în asigurarea unui vaccin eficace pentru noul coronavirus.

”Cred opusul...chiar cred. Cavaleria vine, dar nu lăsaţi armele, continuaţi lupta, pentru că nu a ajuns încă. Ajutorul este pe drum, dar nu a sosit încă”, a spus Fauci.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

”Pentru mine este mai mult un stimulent de tipul ‘Vă rog, nu cedaţi.

Nu disperaţi, sfârşitul este aproape’, ca opoziţie la ‘Hei, putem pleca, nu vă mai îngrijoraţi’. Nu putem pleca. Trebuie să continuăm să dublăm măsurile de sănătate publică ”, a adăugat acesta.

Expertul a făcut aceste afirmaţii la trei zile după că Pfizer şi BioNTech au anunţat că vaccinul lor candidat are o eficacitate de peste 90% în prevenirea infecţiilor cu noul coronavirus.

Citeste si: Alertă de măști neconforme în România. Atenție la aceste produse!

Citeste si: Un nou pelerinaj în București. Moaștele Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, scoase pentru închinare la Catedrala Neamului

Numărul cazurilor noi de infecţii cu noul coronavirus creşte puternic în Statele Unite, cu peste 100.000 pe zi. În primele 10 zile din noiembrie, în SUA au fost înregistrate peste 1 milion de cazuri noi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si