Pandişpan cu căpşuni. Vara se apropie așa că trebuie să ne gândim la rețete noi. Dacă nu ai inspirație, noi am venit în ajutorul tău cu cea mai bună rețetă de pandișpan de căpșuni.
Pandişpan cu căpşuni. Este genul de prajitura simpla, ieftina si de mare efect, care se poate face in orice anotimp.
Ingrediente
- 7 oua
- 200 g faina
- 180 g zahar
- extract de vanilie sau semintele de la ½ pastaie de vanilie
- un varf de cutit de sare
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 200 g capsuni
- zahar pudra (pentru decor)
Cum se prepara reteta de prajitura pandispan cu fructe:
Pornim cuptorul la 180°C si pregatim o tava in care punem hartie de copt. Dimensiune tava: 24×28 cm.
Spalam capsunile, le indepartam coditele si le taiem in 2 sau 4 in functie de dimensiunea lor.
Separam galbenusurile de albusuri in doua boluri incapatoare.
Peste galbenusuri punem jumatate din cantitatea de zahar si vanilia si mixam sau amestecam cu o lingura de lemn pana compozitia isi dubleaza volumul si se deschide la culoare. Turnam uleiul si amestecam. Lasam compozitia deoparte si ne ocupam de albusuri.
Punem sarea peste albusuri si le batem pana obtinem o spuma ferma. Din acest moment adaugam zaharul ramas, in 3-4 transe, si mixam pana zaharul este dizolvat iar spuma este lucioasa si sta foarte bine pe tel sau paletele de la mixer. Sau poate vreti sa faceti testul suprem, adica sa intoarceti bolul cu spuma in jos. Daca spuma se tine bine in bol este perfect. In caz ca spuma v-a redecorat podeaua bucatatariei sa stiti ca nu-i prea bine si va trebui sa reluati operatiunea batutul albusurilor.
Turnam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam cele doua compozitii cu miscari lente, astfel incat sa ramana cat mai mult aer in compozitie. Odata amestecate cele doua, adaugam si faina, lingura cu lingura. Adaugam o lingura de faina si amestecam, apoi o alta lingura de faina si tot asa pana ce nu mai avem faina.
Aluatul pentru pandispan cu capsuni este gata! Il turnam in tava pregatita si punem din loc in loc bucatile de capsuni, apasandu-le usor in aluat.
Dam tava la cuptor pentru 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem pandispanul din cuptor, apoi din tava (impreuna cu hartia de copt) si il lasam sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!
Citeste si: Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.