"Şeful Executivului a mulţumit Sanctităţii Sale pentru atenţia generoasă pe care o acordă relaţiilor cu România şi a evocat întrevederea avută cu ocazia vizitei la Vatican, din luna mai a anului trecut. Totodată, premierul României şi-a exprimat bucuria pentru călătoria apostolică în România a Sfântului Părinte, aşteptat cu multă căldură şi speranţă de poporul român şi a subliniat semnificaţia deosebită a vizitei Sanctităţii Sale, în contextul exercitării de către România a mandatului Preşedinţiei rotative Consiliului Uniunii Europene, al împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului şi a 20 de ani de la vizita istorică a Sfântului Papă Ioan Paul

al II-lea", anunţă Guvernul.

Papa in Romania 2019 

În cadrul discuţiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evocat nevoia de unitate şi solidaritate resimţită în prezent la nivelul continentului european, arătând că Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a acţionat pentru a răspunde acestei necesităţi şi pentru consolidarea proiectului european şi a întăririi coeziunii între statele membre.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a subliniat atenţia pe care România o acordă libertăţii religioase şi a menţionat, în acest sens, conferinţa internaţională, organizată la începutul lunii iunie de Guvernul român, consacrată analizării modalităţilor de sprijinire a dialogului ecumenic şi cu organizaţiile religioase, inclusă în programul Preşedinţiei române a Consiliului, scrie News. 

Nu în ultimul rând, a fost discutat subiectul migraţiei, fenomen care preocupă Sfântul Scaun şi în faţa căruia Uniunea Europeană şi statele membre trebuie să găsească răspunsurile cele mai adecvate.

Papa in Romania 2019 

În cursul zilei, prim-ministrul Viorica Dăncilă va lua parte, de asemenea, la ceremonia de la Catedrala Mântuirii Neamului (Catedrala Naţională), precum şi la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Catolică Sfântul Iosif.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Dăncilă i-a oferit Suveranului Pontif un ceas realizat special de Augustin Matei.

Pe cadranul ceasului este reprezentat Sf. Francisc de Assisi. Tot pe cadran sunt incluse: o rocă din Argentina, o rocă vulcanică din Etna, o fărâmă de pământ românesc.

Papa in Romania 2019 

Pe spatele ceasului, pe rotorul mecanismului, este o bucată de malachit- o rocă albastră despre care se spune că a fost folosită la realizarea albastrului de Voroneţ.

De asemenea, Papa a primit şi o curea din piele de viţel lucrată manual.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si